Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Znači, čitao sam nepostojeći papir“: Vučić o evropskom negiranju objavljenog plana za tzv. Kosovo

Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na izjavu portparola Evropske komisije Petera Stana datu „Prištini insajt“ da EU nije videla bilo kakav non pejper, niti da dolazi od tima koji se bavi dijalogom, konstatovao je da je „očigledno onda čitao nepostojeći papir“.
Vučić je na pitanje da li je video poruku iz Brisela da ne postoji non pejper o kojem je govorio nedavno, odgovorio: „Ja sam onda lud. Znači, čitao sam nepostojeći papir, a za njega me pitali još neki sagovornici“.
Kazao je da nije hteo da primi taj papir jer zna da bi, ako se pojavi u javnost, njega okrivili.
„Ovako nisam primio papir pa znaju da nemam veze sa objavljivanjem“, dodao je on.
Podsetimo, reč je o planu Nemačke i Francuske (Šolc-Makron) koji, kako su preneli mediji, podrazumeva da 2023, posle 10 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, počne nova faza u dijalogu Beograda i Prištine, a zatim da nakon još 10 godina, kad EU bude spremna da uključi Zapadni Balkan, dođe do formalnog sporazuma o priznanju, kao preduslova za članstvo u EU.
Emanuel Makron i Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
SRBIJA
Albanski mediji: Detalji plana Makrona i Šolca za Kosmet

"Srbija ne bi da ratuje"

Na pitanje da prokomentariše izjavu poslanika Samoopredeljenja da je takozvano Kosovo spremno za napade i da poseduje naoružanje da se brani, Vučić je rekao da Srbija ne bi da ratuje, a da se divimo snazi njihove opreme i oružja.
„Mi svoj posao, oni svoj“, poručio je on.

"Videćemo tek sta predviđaju nove EU sankcije za Rusiju"

Vučić je na pitanje novinara da li će novi paket sankcija za Rusiju koji su EU zvaničnici najavili u Njujorku imati neke posledice i po našu zemlju, rekao da ćemo to tek videti, kada budu objavili šta su smislili.
"Otkud znam šta su smislili, kada smisle videćemo da li će da ima neke veze sa nama, kao što je imao ovaj paket vezan za rusku naftu", rekao je Vučić.
Videćemo da li će nas da se dotiče uopšte ili neće, dodao je Vučić.
"Neka nas prate""
Na vest da je Srbija zbog premišljanja vlasti u vezi sa "Evroprajdom", stavljena na listu za praćenja globalnog saveza organizacija civilnog društva CIVIKUS, Vučić je poručio - „neka nas prate“.
"Mnogo nas je ta vest pogodila, neka nastave da nas prate. Vi se trudite da uradite sve što možete da svima glave sačuvate i da budete fer i zaštitite ljude, a onda tako“, dodao je on.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
SRBIJA
Vučić iz Amerike: Predstavnik male zemlje se drznuo da kaže istinu - to je izazvalo pažnju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala