- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kineski diplomata: Podržavamo mirne pregovore u cilju prekida vatre u Ukrajini

© AP Photo / Andy WongKineska zastava
Kineska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
Pratite nas
Kina se zalaže za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta svih zemalja i za poštovanje ciljeva i principa Povelje UN, izjavio je ministar inostranih poslova Kine Van Ji na sastanku sa savetnikom predsednika Francuske za inostrane poslove Emanuelom Bonom, tokom 77. sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, prenosi agencija Sinhua.
„I Kina i Francuska su privržene miru i nadaju se da će prekid vatre i prekid rata u Ukrajini biti postignut što je pre moguće putem mirnih pregovora. Suočeni sa trenutnom krizom, potrebno je da nastupamo usaglašeno i da pokažemo odgovornost kao stalne članice Saveta bezbednosti UN“, rekao je šef kineske diplomatije.
Van Ji je naveo i da Kina ceni to što je predsednik Francuske Emanuel Makron još jednom rekao da se protivi novom Hladnom ratu i konfrontaciji među grupama koje deluju u cilju podele sveta. On je podržao Francusku u aktivnom ostvarivanju zadataka za postizanje mira.
O savezništvu Kine i Rusije na stvaranju boljeg i pravednijeg sveta govorila je Ljubinka Milinčić u autorskoj emisiji Moj pogled na Rusiju:
Generalna skupština Ujedinjenih nacija - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
RUSIJA
Ruski diplomata: Generalni sekretar UN je pod velikim pritiskom zapadnih zemalja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala