- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kina: Rusija mora i dalje da igra važnu ulogu u UN

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i šef kineske diplomatije Van Ji
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i šef kineske diplomatije Van Ji - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
Pratite nas
Niko ne može da liši Rusiju važne uloge koju država igra u Ujedinjenim nacijama, izjavio je ministar inostranih poslova Kine Van Ji na sastanku sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovom.
„Drago mi je da vas ponovo vidim, moj dragi druže. Nedavno smo se videli u Samarkandu. Pre svega želim da Vas pozdravim i da Vam čestitam što ste ipak došli u Njujork, u sedište UN. Iako se UN nalaze u SAD, ali same UN pripadaju svima nama. Rusija je stalni član Saveta bezbednosti i dalje igra važnu ulogu u UN. Niko ne može da liši Rusiju tog prava“, rekao je Van Ji.
Ministar inostranih poslova Kine je podsetio, da su na sastanku u Samarkandu u okviru samita Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Kine Si Đinping pokrenuli temu bilateralnih odnosa i postigli saglasnost po mnogim pitanjima.
Van Ji je podvukao da je spreman da radi na realizaciji odluka koje su donete na poslednjem sastanku lidera dveju zemalja. Prema njegovim rečima, virus korona još nije prošao, a na svetskoj areni se dešavaju velike promene.
U trenutnim okolnostima važnu ulogu igra jačanje koordinacije i saradnje Pekinga i Moskve, njihovo zajedničko reagovanje na izazove, kao i promocija inicijative za globalnu bezbednost kako bi se svetski poredak učinio pravednijim, dodao je ministar.
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
RUSIJA
Isporuke ruskog gasa u Kinu u avgustu dostigle istorijski maksimum
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala