- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Savet bezbednosti Rusije o akcijama Zapada: Obnoviti bezbednost Savezne države Rusije i Belorusije

© Sputnik / Andreй Aleksandrov / Uđi u bazu fotografijaBeloruska i ruska zastava
Beloruska i ruska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Pratite nas
Jačanje vojnih grupacija NATO-a u blizini granica Rusije i Belorusije predstavlja ozbiljan razlog da se obnove temelji strateških dokumenata o bezbednosti države Savezne Države, saopštili su učesnici rusko-beloruskih konsultacija na temu bezbednosti koje su održane u Moskvi.

„Strane su došle do zaključka da su koraci SAD u cilju rušenja postojeće arhitekture svetske bezbednosti i jačanje vojnih NATO grupacija pored granica Rusije i Belorusije ozbiljan povod za aktuelizaciju temeljnih strateških dokumenata po pitanju bezbednosti Savezne države“, navodi se u saopštenju.

Ekspertske konsultacije su održali zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Rašid Nurgalijev i zamenik državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandar Neverovski i predstavnici ministarstava dveju zemalja.
„Razmatraju se savremeni izazovi i pretnje po bezbednost Rusije i Belorusije od strane Ukrajine, pitanja saradnje dve zemlje u osiguranju biološke bezbednosti i interakcije u oblasti strateškog planiranja“, pojašnjeno je u saopštenju nakon rusko-beloruskih konsultacija.
Rusko-beloruske vojne vežbe Zapad 2017 - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
RUSIJA
Lukašenko: Naša odbrambena industrija može da otrezni protivnike Rusije i Belorusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala