- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Federer je doneo odluku – „za ostvarenje sna“

© AP Photo / Halden KrogRafael Nadal i Rodžer Federer u zagrljaju
Rafael Nadal i Rodžer Federer u zagrljaju - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Pratite nas
Posle vesti da će na Lejver kupu odigrati poslednji meč u karijeri, Rodžer Federer rastužio je navijače i objavio da će moći da igra samo dubl. Partner će mu najverovatnije biti španski teniser Rafael Nadal.
Ranije je iz njegovog tima saopšteno da nije izvesno da će se Švajcarac uopšte naći na terenu na svom poslednjem turniru u karijeri.
Ipak, Federer je odlučio da zaigra – i to samo u tandemu sa Rafaelom Nadalom.
Iako je Novak Đoković uvek čestitao na velikim pobedama i trofejima najvećim rivalima Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, ostala dva člana „velike trojke“ često su srpskog tenisera izostavljali u čestitkama.
Nikada se Novak nije previše obazirao na to, ali je bilo jasno da Federer više poštuje Nadala, kao i Rafa njega nego obojica Đokovića.
Gest kojim je definitivno stavljena tačka na pomenutu tvrdnju je Federerova želja da poslednji meč u karijeri igra sa Špancem sa kojim je odigrao 40 međusobnih duela, dok je sa Novakom imao deset više.
„Voleo bih da igram u paru sa Rafom Nadalom. To bi za poslednji meč u karijeri apsolutno bilo ostvarenje sna“, rekao je Federer.
Proslavljeni Švajcarac na početku Novakove karijere nije verovao da će u njemu imati velikog rivala, ali je Novak ubrzo „pobio“ Rodžerove tvrdnje.
Po dolasku u London Đokvić i Federer su se srdačno pozdravili, a uprkos tome što je „Federerov san“ meč sa Nadalom, Novak je izuzetno raspoložen i srećan što je dobio priliku da igra u istom timu sa najvećim rivalima.
Podsetimo, on se nedavno oglasio i saopštio da će posle Lejver kupa koji se igra u Londonu od 22. do 25. septembra staviti tačku na bogatu karijeru.
Lejver kup predstavljala revijalno takmičenje između tima Evrope i tima Sveta. Za Evropu igraju: Novak Đoković, Rafel Nadal, Endi Mari, Stefanos Cicipas, Kasper Rud i Mateo Beretini koji menja Federera u singlu.
Za tim Sveta igraće Tejlor Fric, Feliks Ože Alijasim, Dijego Švarcamn, Frensis Tijafo, Aleks de Minor, Džek Sok i Tomi Pol.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
SPORT
Medvedev nahvalio Španca i pomenuo Đokovića: Ovo nije za mene...
Rodžer Federer tokom turnira u Haleu - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
SPORT
Federer šokirao – ni Novak, ni Nadal: Posle Poljaka je bio vatromet u mojoj glavi
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
SPORT
Šampionski zagrljaj u Londonu koji je video ceo svet /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala