- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Federer šokirao – ni Novak, ni Nadal: Posle Poljaka je bio vatromet u mojoj glavi

© AP Photo / Friso GentschRodžer Federer tokom turnira u Haleu
Rodžer Federer tokom turnira u Haleu - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Pratite nas
Teniski svet vrti se oko Rodžera Federera prethodnih dana zbog njegove odluke da je došlo vreme da stavi tačku na bogatu karijeru. Brojni svetski mediji utrkuju se da saznaju detalje, a Švajcarac je otkrio da mu je najbolniji poraz onaj poslednji od Huberta Hurkača na Vimbldonu.
Iako su verovatno svi očekivali da će Rodžer izjaviti da su mu najteže pali porazi od Rafaela Nadala ili Novaka Đokovića u finalu Vimbldona 2019. godine ili na US Openu 2011, Federer je šokirao priznanjem da mu je najteže pao od Poljaka na Vimbldonu prošle godine.
Jednostavno, tada je neverovatni Švajcarac koji je bio sinonim za gracioznost u belom sportu, shvatio da je kucnuo čas da kaže zbogom svojoj velikoj ljubavi - tenisu.
„Poslednji set protiv Hurkača bio je najteži trenutak u mojoj karijeri. Shvatio sam da ništa više ne funkcioniše. Razočaranje je bilo kao vatromet u mojoj glavi, nisam znao kako da idem dalje sa tim kolenom“, istakao je Federer za Radio televiziju Švedske i dodao:
„Prethodnih nekoliko godina sigurno je bilo teže mojoj supruzi Mirki nego meni. Nije uživala više da me gleda kako igram, uz sve povrede. Smatram da je i za nju ovo veliko olakšanje. Što se tiče dece, bili su tužni. Troje od njih četvoro je plakalo. Deca su mi u poslednje vreme često govorila, prestani da igraš teni, vodi nas na skijanje“, iskren je Švajarac.
Rodžer se trenutno nalazi u Londonu gde bi trebalo od 23. do 25. septembra da zaigra u Lejver kupu za tim Evrope zajedno sa Đokovićem, Nadalom i Marijem, posle čega će i zvanično reći zbogom tenisu.
Federer je vlasnik 20 Grend slem trofeja, osvojio je ukupno 103 titule u singlu. Do sada je u singlu zabeležio 1.251 pobedu uz 275 poraza.
Švajcarac je 310 sedmica proveo kao svetski broj jedan, od čeka čak 237 uzastopnih nedelja po čemu je rekorder.
Rodžer je najavio da se definitivno povlači posle Lejver kupa i ostaje samo da se vidi da li će se okušati u singlu, ili će na teren izaći samo u dubl konkurenciji.
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
SPORT
Šampionski zagrljaj u Londonu koji je video ceo svet /foto/
Švajcarski teniser Rodžer Federer  - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
SPORT
Federer potvrdio: Neću se predomisliti, sigurno idem u penziju
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
SPORT
Novak stigao u London: Jedinstvena prilika /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala