- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Doneta odluka: Održaće se referendum u Hersonskoj oblasti

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuska zastava na gradskoj administraciji Hersona
Ruska zastava na gradskoj administraciji Hersona - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Pratite nas
Administracija Hersonske oblasti donela je odluku da raspiše referendum za ulazak regiona u sastav Ruske Federacije, saopštio je šef administracije Vladimir Saldo.
"Poštovani stanovnici Hersonske oblasti! Razmotrivši obraćanje javnih organizacija i stanovnika regiona, rukovodstvo administracije Hersonske oblasti odlučilo je da održi referendum o ulasku Hersonske oblasti u sastav Ruske Federacije", napisao je Saldo na svom telegram kanalu.
"Siguran sam da će rukovodstvo Ruske Federacije prihvatiti rezultate referenduma i da će Hersonska oblast postati deo Rusije, kao punopravni subjekt jedinstvene države. Siguran sam da će ulazak Hersonske oblasti u sastav Ruska Federacija dati sigurnost našem regionu i otvoriti nove mogućnosti na putu povratka mirnom životu. To će biti i trijumf istorijske pravde“, smatra šef administracije Hersonske oblasti.
On je rekao je da će se posle referenduma obratiti predsedniku Rusije Vladimiru Putinu kako bi što pre pravno potvrdio rezultate.
Ranije je Javni savet Hersonske oblasti apelovao na čelnika regiona da se odmah raspišu referendum o ulasku u sastav Ruske Federacije.
Stela u Hersonu - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
I Hersonska oblast traži hitno održavanje referenduma o ulasku u sastav Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala