- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

I Hersonska oblast traži hitno održavanje referenduma o ulasku u sastav Rusije

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaStela u Hersonu
Stela u Hersonu - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Pratite nas
Javni savet Hersonske oblasti obratio se lideru regiona Vladimiru Saljdu sa inicijativom da hitno raspiše referendum o ulasku oblasti u sastav Rusije.

"Smatramo pravovremenim donošenje odlučne odluke da se odmah održi referendum o ulasku Hersonske oblasti u sastav Ruske Federacije. Sigurni smo da će inicijativu u potpunosti podržati stanovnici Hersonske oblasti, a pridruživanje Rusiji ne samo da će postati trijumf istorijske pravde, već će dati sigurnost regionu, otvoriti nove mogućnosti na putu ka oživljavanje i obnavljanju moći naše zemlje i povratak mirnom životu“, navodi se u saopštenju koje je pročitao predstavnik Saveta Vladimir Ovčarenko.

„Danas smo mi i naša deca podvrgnuti monstruoznim terorističkim aktima od strane ekstremističkih vlasti Ukrajine i zemalja Zapadne Evrope – članica NATO-a, koje isporučuju oružje za ubijanje civilnog stanovništva Hersonske oblasti“, dodaje se u tekstu.
Referendum bi mogao biti održan u najkraćem roku, čim "sazre situacija".
Kako je saopštio zamenik šefa vojno-civilne administracije Kiril Stremousov, skoro 95 odsto Hersonske oblasti nalazi se pod kontrolom ruske vojske. Već su počele konsultacije sa Rusijom oko referenduma.
Javne komore Luganske i Donjecke Narodne Republike izašle su juče sa inicijativom da se pod hitno sprovedu referendumi o ulasku u sastav Ruske Federacije.
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Medvedev: Referendumi u Donbasu nam omogućavaju da iskoristimo sve snage samoodbrane
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala