- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U Partizanu se upalio „alarm“ zbog povreda – „Situacija nije naivna“

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
Pratite nas
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović zabrinut je posle pripremnih utakmica u Španiji jer Aleksa Avramović, Alen Smailagić, Dante Egzum i Gregor Glas zbog povreda i dalje ne mogu da treniraju sa ekipom i upitno je kada će moći na parket.
Željko Obradović priznao je da se na pripremama videlo da je odbrana jedan od većih problema u ekipi, ali da situacija nije jednostavna jer čak petoricu igrača nema na raspolaganju, povređene i Janisa Papapetrua koji se oporavlja od Evrobasketa.
„Pripremne utakmice služe da bi se videle sve neke stvari koje smo radili pre toga, pokazale su se slabosti na kojima ćemo insistirati u radu u budućem periodu na treninzima. Pre svega odbrana, tu su najveći problemi koje imamo. Velika razlika bila je između prvih utakmica i poslednje dve što se tiče protoka lopte i timske igre. U ovom trenutku imamo nekoliko igrača koji ne mogu da treniraju sa ekipom. Pričam o Avramoviću, Smailagiću, Egzumu i Glasu, plus Papapetru koji će se priključiti u narednim danima, dobio je par dana odmora posle Eurobasketa. Situacija nije ni malo naivna, moramo da nastavimo da radimo i da se spremamo za ono što nas čeka. Idemo na turnir u Moskvi posle ozbiljnih timova, onda imamo nekoliko dana da sve još jednom pogledamo, analiziramo i da što spremniji budemo za ABA ligu i Evroligu“, rekao je Obradović.
Zbog velikog broja gostovanja na početku sezone, košarkaši Partizana imaće i manje vremena za pripremu.
„Nije to toliko bitno oko gostovanja, važno je da se ekipa spremi i da bude u najboljem mogućem trenutku tada. I Aleksa I Alen i Glas imaju ozbiljne povrede i prvi period takmičarski neće biti sa nama. Koliko dugo? To ne mogu da kažem, doktori se bave prognozama, kada se vrate videćemo koliko će im vremena trebati. Egzum je lakše povređen, pauziraće sedam do deset dana, preporuka je da ne ide u Rusiju i da radi individualno“, pojasnio je trofejni stručnjak.
Crno-beli će od 22. do 25. septembra igrati na VTB Superkupu u Moskvi. Partizan će se 22. septembra sastati sa Lokomotivom, a dva dana kasnije sa Zenitom.
„Takav je raspored, imaćemo posle toga nekoliko mečeva kod kuće, na raspored ne možeš da utičeš, jedini način da utičeš jeste na način na koji sam pokušao da objasnim igračima. To smo radili u Španiji, posle 48 sati, dan za danom, tako će biti u Moskvi, tako pokušavamo da se pripremimo. Reakcija posle meča je večernji trening eventualno priprema sutradan, sve što treba da se uradi u ovom periodu. Onda slede sitnice koje pokušavaš da promeniš pred svakog protivnika“, istakao je Obradović.
Košarkaška reprezentacija Španije - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2022
Evrobasket 2022
Španska košarka ne mora da brine za budućnost
Serđo Skariolo - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2022
Evrobasket 2022
Ispod zalizane kose sto čuda čuči
Vili Ernangomes i Žerson Jabusele - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2022
Evrobasket 2022
Dva puta – i još jedan jedini cilj!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala