- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Federer je doneo tenisu više nego tenis njemu: „Niko to u budućnosti ne može da ponovi“

© AP Photo / Alastair GrantRodžer Federer
Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
Pratite nas
Poznati teniski trener Patrik Muratoglu jedan je u moru velikana belog sporta koji je govorio o Rodžeru Federeru nakon objave da završava karijeru. Muratoglu veruje da je Švajcarac toliko uradio za sport da će ga bilo ko teško stići.
Federer je najavio da će se penzionisati po završetku Lejver kupa narednog vikenda i od tog trenutka teniska javnost ne prestaje da se priseća svih blistavih trenutaka u karijeri slavnog Švajcarca.
Muratoglu nije usamljen u mišljenju da je Federer mnogo uradio za tenis i popularizovao ga kada beli sport nije bio toliko na glasu.
„Mislim da je Rodžer najbolji ambasador kojeg je tenis ikada imao. Svi bi voleli da mogu da igraju tenis kao on, ali on je jedinstven, niko to ne može u budućnosti da ponovi. Niko nikada nije igrao tenis kao Federer i niko nikada neće igrati kao on - jer je to nemoguće. Federer je previše savršen da bi neko mogao da se poredi sa njim. On je apsolutno savršenstvo u svemu što radi - način na koji se kreće, način na koji udara loptu, jer imate osećaj da Federer sve to radi sa malo napor“, rekao je Muratoglu za „Tenisvorld“.
Kao posebnu osobinu kojom je Rodžer obogatio karijeru Muratoglu vidi borbenost.
„Kada vidite Federera kako igra tenis, prvo što primetite je da ima neverovatan talenat i fluidnost pokreta. Federer je osvojio 20 Grend slem turnira, jer je ratnik. Uvek se borio za svaki poen kao da je poslednji. Malo je tenisera koji to imaju mentalitet. Zahvaljujući tome uspeo je da upiše istoriju u ovom sportu“, dodao je Muratoglu.
Slavni trener se prisetio nekih od važnih mečeva u karijeri Švajcarca, a nije izostavio ni čuveno finale Vimbldona iz 2019. godine i veliku pobedu Novaka Đokovića.
Jedan od najupečatljivijih trenutaka za Muratoglua je finale Australijan Opena 2016. godine protiv Markosa Bagdatisa.
„Federer se tada slomio i počeo je da plače. Bilo je posebno videti ga kako se izražava. Druga dva sećanja su dva epska finala Vimbldona. Jedno od ta dva je finale protiv Rafaela Nadala, koje je završeno noću, a drugo je poraz od Novaka Đokovića kada je propustio dve meč lopte. Bez sumnje to su bile dve istorijske partije“", zaključio je Muratoglu.
Dejvis kup reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
SPORT
Kada su i dve pobede malo – „Ovo je neuspeh, ali sam ponosan“
Novak Đoković i Džonatan Erlih
 - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
SPORT
Novak se vraća na teren i to u dublu!
Švajcarski teniser Rodžer Federer  - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
SPORT
„Hvala, gospodine!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala