- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kada su i dve pobede malo – „Ovo je neuspeh, ali sam ponosan“

© Foto : TSS/Neda MiletićDejvis kup reprezentacija Srbije
Dejvis kup reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
Pratite nas
Teniska Dejvis kup reprezentacija Srbije savladala je selekciju Kanade, ali time nije obezbedila prolaz na završni deo turnira, za šta Viktor Troicki veruje da je neuspeh. Selektor je ponosan na tenisere bez obzira na sve, a Srbiju u završnicu Dejvis kupa može da pošalje pobeda Južne Koreje nad Španijom što je ravno nemogućem.
Teško je bilo šta zameriti teniserima Srbije koji posle tri meča imaju dve pobede i jedan poraz. Trijumf Kanade nad Španijom pomrsio je planove Srbije koja neće otići na završni turnir Dejvis kupa osim ako ne dobije specijalnu pozivnicu.
Laslo Đere doneo je prvi bod protiv Gabrijela Dijalo, ali potom Miomir Kecmanović nije uspeo da savlada zahuktalog Feliksa Ože – Alijasima koji je prethodno pobedio i prvog na svetu Karlosa Alkarasa.
Srbija je sa Kecmanovićem i Filipom Krajinovićem pobedila i u dublu nakon predaje Aleksisa Galarneaua i Vaseka Pospišila, ali samo pobeda od 3:0 je vodila srpske tenisere dalje.
„Počelo je dobro, Laslo Đere je sjajno igrao protiv Dialoa. Nadali smo se da Kecmanović može da trijumfuje protiv Ožea, uzdali smo se i da je Feliks umoran jer je sinoć oko jedan posle ponoći završio dubl, ali danas je odigrao fenomenalno. Bilo je stvarno teško dobiti ga, bio je sjajan na forhendu, servirao je fenomenalno, bio je agresivan od početka do kraja. Miša je imao neku polu-šansu u prvom setu, ali Feliks je odigrao sjajno. On je pobedio i prvog igrača sveta Karlosa Alkarasa, tako da mu čestitam, stvarno je bio sjajan u protekla 24 sata“ rekao je Viktor Troicki.
Srbija će u novembru igrati na Dejvis kupu samo ukoliko Južna Koreja napravi jedno od najvećih čuda u istoriji tog takmičenja.
„To je stvarno bio šok. Španija je vodila sa 5:3, servirali su za meč i na kraju Kanađani preokrenu na 5:7 i dobiju dubl. Znali smo danas da nam treba 3:0, ali... Navijamo za Koreju, mada su šanse baš male“, svestan je Troicki.
Retko se u istoriju Dejvis kupa dešavalo da reprezentacija koja ima dve pobede ne prođe dalje i zbog toga selektor i teniseri posebno žale.
„Znali smo da je Pospišil povređen i da će teško izdržati dubl. Gledali smo zato da u singlu budemo što bolji i bili svesni da ako stignemo do dubla da tu imamo šansu baš zato što je Pospišil povređen i da je njegovo koleno problematično. Ali... Ako ne budemo prošli, a opet kažem, šanse su veoma male, biće ovo veliki maler jer ćemo verovatno biti jedina ekipa sa dve pobede koja nije prošla dalje. Izgleda da nam se vraća za prošlu godinu kada smo se iz Insbruka provukli do Madrida, kada je ruski dubl pobedio, pa mi prošli u polufinale u poslednjoj sekundi. Moram da kažem da sam uprkos svemu veoma ponosan na sve momke, dali su sve od sebe“, istakao je Troicki.
Srpski teniseri uz sebe nisu imali Novaka Đokovića sa kojim bi kockice verovatno bile posložene malo drugačije. Pored toga što Novak nije bio tu, Dušan Lajović se tek oporavio od povrede, a Filip Krajinović se otrovao hranom po dolasku u Valensiju.
„Zato i kažem da sam ponosan. Imali smo baš dosta pehova, nisam mogao da računam uvek na sve. To se desilo i prošle godine, evo desilo se i sada. Tako je kako je. Navijaćemo sutra za Koreju, ali to će stvarno biti čudo ako pobede“, rekao je srpski selektor.
Ukoliko Koreja ne pobedi Španiju Srbiji je jedina nada specijalna pozivnica koju je već dobijala. Već u januaru igraju se kvalifikacije za grupnu fazu.
„Mi nekoliko godina nismo igrali te kvalifikacije, dobili smo vajld kartu, pa smo onda upali na mesto Rusije koja je diskvalifikovana... U slučaju da se desi da igramo u januaru, moram da kažem da je termin prilično gadan, igra se odmah posle Australijan opena. Videćemo i da li ćemo igrati kući ili na strani... Međutim, mi moramo da se što pre oporavimo od ovog neuspeha, jer ako ne prođemo grupu, ovo definitivno jeste neuspeh, uprkos svim pehovima koji su nas zadesilo. Videćemo šta će biti“ zaključio je Viktor Troicki.
Novak Đoković i Džonatan Erlih
 - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
SPORT
Novak se vraća na teren i to u dublu!
Švajcarski teniser Rodžer Federer  - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
SPORT
„Hvala, gospodine!“
Dejvis kup reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2022
SPORT
Srbija pobedila Kanadu i čeka čudo u Valensiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala