- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Podlegli histeriji: Marin Le Pen nazvala antiruske sankcije geopolitičkom greškom Francuske

© AFP 2023 / PASCAL GUYOTPredsednica francuske partije Nacionalni savez Marin Le Pen
Predsednica francuske partije Nacionalni savez Marin Le Pen - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
Pratite nas
Odluka Francuske da se pridruži antiruskim sankcijama izazvala je ozbiljnu energetsku krizu i predstavljala je veliku pogrešnu procenu rukovodstva zemlje, izjavila je liderka frakcije Nacionalni savez u francuskom parlamentu Marin Le Pen.
„(Vlada) je napravila geopolitičku grešku uvodeći, zajedno sa Evropskom unijom koja je u stanju histerije zbog Ukrajine, neprikladne i nepromišljene sankcije“, rekla je Le Penova, govoreći na partijskom kongresu.
Prema njenom mišljenju, politika Evropske unije se pretvara „od federalne ka imperijalnoj“ i više nije usmerena na promovisanje mira i saradnje u regionu.
Zapadne zemlje, uključujući i Francusku, suočene su sa rastom cena energenata i skokom inflacije zbog uvođenja sankcija Moskvi i politike odustajanja od ruskog goriva. Zbog poskupljenja goriva, pre svega gasa, industrija na Zapadu u velikoj meri je izgubila svoje konkurentske prednosti, što je uticalo i na druge sektore privrede. Takođe, Sjedinjene Američke Države i evropske zemlje suočavaju se sa rekordnom inflacijom u poslednjih nekoliko decenija.
Protesti u Parizu uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
RUSIJA
Hiljade demonstranata u Parizu: Narodni gnev ili „ruska propagandna izmišljotina“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala