Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Legenda ima favorita – i objašnjenje /video/

© Sputnik / Alekseй FilippovDirk Novicki
Dirk Novicki - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
Pratite nas
Dirk Novicki, legendarni nemački košarkaš, veruje da je Francuska bliža tituli prvaka Evrope u košarci, nasuprot Španiji.
Dve velike košarkaške nacije će se sastati u finalu Evrobasketa, pošto su prethodno u polufinalima savladale Nemačku i Poljsku.
„Ovo je turnir pun iznenađenja. Velike zvezde su rano izgubile, a ostala su dva velika tima. Oni nemaju zvezde, ali imaju dobre timove, duge klupe. Ne znam... Može otići na svaku stranu, ali ako me baš pitate, rekao bih da je Francuska favorit“, rekao je Novicki.
On je apostrofirao i da obe ekipe imaju i sjajne trenere.
„Veoma su blizu, imaju dobre bekove, šutere, visoke igrače koji mogu da dominiraju. Moraće da igraju kao u polufinalima, naročito u odbrani. Prednost Francuske je Rudi Gober, kao bek je tu Toma Ertel, a sviđa mi se kako igra Žerson Jabusele“ , dodao je Novicki.
A što se tiče Španije...
„Imaju sjajnog beka u Braunu, veoma je pametan, nikada ne dolazi u teške situacije, veoma me je iznenadio. On je preokrenuo utakmicu protiv Litvanije i veoma je dobar“, istakao je Novicki.
Finale je na programu od 20.30 uz direktan tekstualni prenos na Sputnjik sportu.
Serđo Skariolo, Španija, Evrobasket 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
Evrobasket 2022
Španija nema limit, a Francuska neće ništa osim zlata – ko je novi/stari šampion Evrope?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala