- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Đukanović: Crna Gora izvjesno pred parlamentarnim izborima

© AP Photo / Risto BozovicMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2022
Pratite nas
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je, sudeći prema pregovorima parlamentarnih partija, Crna Gora izvjesno pred skorim parlamentarnim izborima.
Kad sumiramo utiske dvije pale vlade, možemo da konstatujemo da nisu odgovorile očekivanjima crnogorske javnosti, kao ni evropskih partnera, kazao je Đukanović u intervjuu za „Juronjuz“.
„Da li će se ta većina, koja je stvorena nakon parlamentarnih izbora 2020. godine dogovoriti da formira još jednu, treću Vladu za dvije godine, ili ćemo se odmah svi dogovoriti da je to bespotrebno i da treba što prije doći do vanrednih parlamentarnih izbora u ovom trenutku ne mogu nagađati. Ali izvjesno mogu reći — čak i kad bi se formirala treća vlada, bila bi kratkog daha. To političko tlo političke većine, nastale na osnovu rezultata 30. avgusta 2020. godine je veoma nestabilno i ne može da generiše stabilnu političku Vladu“, kazao je Đukanović.
On je naveo da očekuje da će nakon izbora Crna Gora dobiti stabilnu vladu koja će nastaviti da je vodi putem evropskog napretka.
„Nemam ništa protiv promjene vlasti, smatram da je to uvijek šansa za dobru dinamiku demokratskih procesa, tako sam doživio i ovu. Ipak, dvije godine kasnije, kad sumiramo utiske dvije pale vlade, možemo da konstatujemo da nisu odgovorile očekivanjima crnogorske javnosti, kao ni evropskih partnera“, naveo je Đukanović.
Crnogorski poslanici na zasjedanju parlamenta u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
REGION
Još jedna ideja za novu Vladu Crne Gore: Dritan premijer, ministri iz DF-a i iz tabora Demokrata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala