- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Još jedna ideja za novu Vladu Crne Gore: Dritan premijer, ministri iz DF-a i iz tabora Demokrata

© AP Photo / Risto BozovicCrnogorski poslanici na zasjedanju parlamenta u Podgorici
Crnogorski poslanici na zasjedanju parlamenta u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
Pratite nas
Vladimir Pavićević, savjetnik potpredsjednika Vlade Crne Gore Vladimira Jokovića (SNP), kaže za Sputnjik da bi mandat za sastav 44 crnogorske vlade parlamnatarna većina trebola da opet da Dritanu Abazoviću, i da bi se tako spasili pregovori stare većine od 30. avgusta 2020 godine.
„To treba da bude prelog koji će DF i Demokrate uputiti URI. Predlog treba da sadrži i odredbe da će i DF i Demokrate imati svoje ministre u toj vladi. I ako racionalno procijenimo, to bi bila najbolja formula za rješenje trenutne političke situacije u Crnoj Gori”, kaže Pavićević za Sputnjik.
On ističe da su na potezu DF-a i Demokrate da uvažavajući rezultate koje je Abazović postigao kao premijer, omoguće mu da nastavi posao tamo gdje je stao 20. avgusta kada je izglasano nepovjerenje 43. crnogorskoj vladi, a da nova vlada bude ojačana autoritetima DF-a i Demokrata, kaže Pavićević.
On dodaje da bi i Danijela Đurović trebalo da ostane na funkciji predsjednice Skupštine Crne Gore.
„To bio bio gest kojim bi se posebno uvažio fakat da je Jokovićev SNP najzaslužniji za potpisivanje Temeljenog ugovora”, kazao je Pavićević.
Predsjednik SNP-a Vladimir Joković je nakon današnjeg sastanka parlamentarne većine saopštio da se SNP odriče svih funkcija u vladi i Skupštini, ali da onda popuni mjesta DF-a i Demokrata po dubini.
Nakon sastanka prije tri dana Andrija Mandić je saopštio novinarima da je bio jedinstven stav parlamentarne većine da mandatar nove vlade bude Miodrag Lekić.
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
REGION
Abazović otputovao u Vašington
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala