- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Francuska, Poljska i Nemačka pozivaju na revidiranje politike EU prema Rusiji

© AP Photo / Alastair GrantZastava Evropske unije
Zastava Evropske unije  - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
Pratite nas
Francuska, Poljska i Nemačka zalažu se za revidiranje osnovnih principa politike Evropske unije prema Rusiji u svetlu sukoba u Ukrajini, navodi se u saopštenju ministarstava spoljnih poslova te tri zemlje.
„Pošto agresivan rat Rusije protiv Ukrajine označava prekretnicu u odnosima EU i Rusije, treba da revidiramo ključne principe politike EU prema Rusiji. Takođe se zalažemo za strateški pristup rešavanju problema obnove Ukrajine u koordinisanom i stabilnom formatu, uz učešće međunarodnih partnera“, navodi se u saopštenju.
Predstavnici ministarstava spoljnih poslova Francuske, Poljske i Nemačke pozdravili su „sporazum ministara finansija EU o izdvajanju dodatnog paketa makrofinansijske pomoći Ukrajini u iznosu od pet milijardi evra“.
Kako su istakli, ta odluka je jasan signal da je EU posvećena „pitanju podrške ukrajinskom otporu“. Takođe su pozvali da se realizuju preostale obaveze u okviru programa za dodelu devet milijardi evra Ukrajini.
Ministri spoljnih poslova Francuske, Poljske i Nemačke takođe su pozvali da se formira specijalna evropska misija za obuku i pomoć u EU za ukrajinsku vojsku.
Spomenik-skulptura znaku evra u sedištu Evropskog parlamenta u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2022
RUSIJA
U Evropskoj uniji počela borba za vlast: Novi raskol na pomolu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala