- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Nadležni za dignitet“ poslali sudiju u penziju: „Ceo svet je čuo za selo Vrnjci, promenite odluku!“

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
Pratite nas
Fudbalski sudija Stefan Lazović je „režirao“ snimak koji je proslavio selo Vrnjci, ali je njemu doneo doživotnu zabranu bavljenja arbitarskim poslom.
Kako je preneo Sport klub, sudija iz Kraljeva je dan posle utakmice u Vrnjcima, gde je konsultovao „VAR tehnologiju“, odnosno mobilni telefon jednog od navijača kako bi proverio spornu situaciju, završio sudijsku karijeru.
„Sekretarijat Strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza Raškog okruga, po hitnom postupku, izbrisao je Lazovića sa liste. Lazović je i ranije, zbog komičnog ponašanja, skidan sa liste, a posle molbe je vraćen, zahvaljujući vanrednim merama u FS Raškog okruga“, piše Sport klub.
Navodi se i da su novoformirani organi u FS Raškog okruga „zaduženi da vode brigu o školovanju mlađih kadrova i dignitetu sudijske škole, po hitnom postupku izbrisali Lazovića sa spiska Međuopštinske lige“.
Druga strana priče glasi drugačije... Nalog ftbl.srbija, koji je i proslavio sudiju Lazovića, objavljivanjem snimka, pruža podršku mladom arbitru.
„Kako je moguće da nema kazne za delegata i druge nadležne? Kako je moglo da se dopusti odigravanje utakmice bez jednog pomoćnog sudije? Ko je tu odgovoran? To što je pogledao snimak i preinačio odluku samo govori o tome da je želeo da sve bude pošteno, govori o tome da nije robovao svojoj sujeti, nego je priznao i ispravio grešku. Snimak je obišao svet i sada su milioni ljudi čuli za tamo neke fudbalske klubove Popović i Apolon, kao i selo Vrnjci. Apelujemo na sudijsku organizaciju i nadležne, sada vi preinačite odluku! Neka i kod vas proradi VAR sistem i ukinite kaznu“, navedeno je.
Podršku mladom sudiji pružio je i bivši reprezentativac Srbije Nemanja Matić.
Fudbalska lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
SPORT
Urnebesni video: Spektakularni VAR sistem u nižoj ligi Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala