- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

ŠOS poziva na jačanje saradnje u oblasti odbrane i bezbednosti

© Sputnik / POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Si Đinping
Vladimir Putin i Si Đinping - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
Pratite nas
Zemlje Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) nameravaju da jačaju saradnju u oblasti odbrane i bezbednosti, navedeno je u zajedničkoj deklaraciji usvojenoj po završetku samita ŠOS-a u Samarkandu.
Zemlje ŠOS-a su, takođe, potvrdile važnost redovnog održavanja zajedničkih vojnih antiterorističkih komandno-štabnih vežbi „Mirovna misija“ radi povećavanja nivoa saradnje u borbi protiv oružanih formacija međunarodnih terorističkih organizacija i usavršavanja metoda borbe protiv terorizma, navedeno je u dokumentu.
Članice organizacije ocenjuju kao negativno jednostrano povećavanje količine sistema globalne protivraketne odbrane.
„Zemlje-članice ponovo skreću pažnju na to da to što pojedine države ili grupe država jednostrano i neograničeno povećavaju količinu sistema globalne protivraketne odbrane negativno utiče na međunarodnu bezbednost i stabilnost. Smatramo da je nedopustivo štititi sopstvenu bezbednost na račun bezbednosti drugih država“, navedeno je u tekstu deklaracije.
U dokumentu je, takođe, navedeno da članice ŠOS-a potvrđuju da nisu usmerene protiv drugih država i međunarodnih organizacija i da deluju u skladu s principima Povelje Ujedinjenih nacija, Povelje ŠOS-a i međunarodnog prava.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
RUSIJA
Lideri ŠOS-a - jednostrane sankcije pogoršavaju svetsku prehrambenu krizu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala