- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Rodžere, dobrodošao u klub penzionera“

© AP Photo / Alberto PezzaliŠvajcarski teniser Rodžer Federer
Švajcarski teniser Rodžer Federer  - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
Pratite nas
Nakon što je Rodžer Federer objavio da se povlači posle učešća na Lejver kupu emotivne poruke šalju mu ne samo navijači iz celog sveta već i mnogobrojne kolege među kojima je pažljivo birala reči i Serena Vilijams.
Slavna Amerikanka nedavno je završila takođe izuzetno bogatu karijeru i uputila je dobrodošlicu u klub penzionisanih tenisera slavnom Federeru.
„Tražila sam pravi način da ovo kažem. Oprostio si se na perfektan način, kao što je bila i tvoja karijera. Uvek sam se ugledala na tebe i divila ti se. Naš put je bio sličan, skoro identičan. Inspirisao si milione i milione ljudi i to nikada nećemo zaboraviti. Aplaudiram ti i jedva čekam da podržim sve što ćeš raditi u budućnosti. Dobrodošao u klub penzionera. I hvala ti što si bio ti“, napisala je Serena Vilijams.
Tenis je u istoj godini izgubio legendu ženskog i muškog tenisa, a Serena nije krila da joj je Rodžer bio velika inspiracija.
Slavni Švajcarac karijeru završava sa 20 Grend slem trofeja, dok je Serena imala tri više u ženskoj konkurenciji.
Kada se jedna od najboljih teniserki svih vremena oprostila od karijere Federer je za nju takođe imao izuzetne reči hvale.
„Ćao Serena, ja sam Rodžer. Želim da ti čestitam na tvojoj impresivnoj karijeri. Znaš šta si postigla. Znam šta si učinila i znam, kao i ti, da je to bilo ništa manje nego neverovatno. Sigurno sa pomešanim osećanjima odlaziš iz ovog divnog sporta koji ti je dao sve, pa i više od toga. Želim tebi, tvojoj porodici i tvojim fanovima sve najbolje, a ja sam jedan od tvojih fanova. Nedostajaćeš nam. Razmišljam o tome kako je bilo 1999. na US Openu kada si igrala protiv Martine Hingis. Ostao sam budan do kasno da te gledam kako se boriš i to je bio početak karijere koja se pokazala impresivnom“, rekao je nedavno Federer.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
SPORT
Mišina čestitka novom „broju 1“ /video/
Rafael Nadal i Rodžer Federer u zagljaju - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
SPORT
Nadal utučen zbog odluke Federera
Miomir Kecmović - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
SPORT
Miša je izvukao maksimum – pobeda Srbije!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala