- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Poljska se naoružava: Kupuju avione za tri milijarde dolara, naručili tenkove i topove za milijarde

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaAmerički vojnici na ceremoniji dočeka bataljona NATO-a pod rukovodstvom SAD u poljskom Ožišu
Američki vojnici na ceremoniji dočeka bataljona NATO-a pod rukovodstvom SAD u poljskom Ožišu - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
Pratite nas
Poljska je danas potpisala ugovore sa Južnom Korejom vredne tri milijarde dolara za kupovinu 48 korejskih FA-50 borbenih aviona.
Dva dogovora odnose se na nabavku borbenih i trenažnih aviona, a oni prate ugovore potpisane prošlog meseca za nabavku tenkova i haubica vrednosti od oko 5,8 milijardi od Južne Koreje, prenosi AP.
Predsednik Poljske Andržej Duda i ministar odbrane Južne Koreje Eom Dong-hvan prisustvovali su ceremoniji potpisivanja ugovora na vojnom aerodromu u Janovu.
Prvih 12 aviona biće isporučeno najranije u drugoj polovini naredne godine, dok će ostalih 36 aviona biti isporučeno između 2025. i 2028. godine, preneo je Tanjug.
Poljska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
RUSIJA
Poljska se sprema za rat s Rusijom: Istorija nije ničemu naučila poljsku elitu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala