Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

„Čudo“ koje su pojeli skakavci

© Foto : FIBAReprezentacija Poljske
Reprezentacija Poljske - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
Pratite nas
Prvo polufinale Evropskog prvenstva donelo je borbu Davida i Golijata, ali ovoga puta autsajder u vidu Poljske nije imao nikakve šanse protiv Francuske. Trikolori su dominirali od prvog do poslednjeg minuta i učinili su meč manje interesantnim. Moguće čudo su „pojeli skakavci“.
Četvrtfinale u kom je Poljska iznenadila Sloveniju donelo je jedno od najvećih iznenađenja u istoriji Evropskih prvenstava, ali je zato i značilo da će polufinale biti manje zanimljivo. I to se obistinilo.
Jasno je svima da su se Poljaci našli u polufinalu igrom sreće, ali i svojom sjajnom partijom u četvrtfinalu. Prvo su prošli grupu u kojoj se našla i Srbija, a onda su imali sreću da im protivnik u osmini finala bude Ukrajina.
Da su tu naišli na neke jače reprezentacije poput Nemačke ili možda Italije, verovatno bi završili učešće.
Kada su videli da mogu da naprave rezultat, da iznenade Slovence, to su na kraju i uradili. Odigrali su fantastičan duel i poslali zasluženo Sloveniju kući.
Samo, Poljaci nisu reprezentacija koja može iz meča u meč da pokazuje takav nivo košarke, pa se to odrazilo u polufinalu.
Francuska je dobila poklon, umesto sa Slovencima borili su se s Poljacima i tako ubedljivom pobedom već obezbedili medalju.
Poljska nije odigrala na nivou polufinala Evrobasketa. Objektivno, ona i nema taj kvalitet. Samim ulaskom među prve četiri ekipe Starog kontinenta prebacili su očekivanja i to višestruko.
Poljska i Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
Evrobasket 2022
Francuzi u finalu Evrobasketa, debakl Poljaka /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala