- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova o odluci devet zemalja EU o turističkim vizama: To ruši naše odnose

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije u Moskvi
Zgrada Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
Pratite nas
Odluka devet zemalja Evropske unije da prekinu da primaju dokumenata Rusa za izradu turističkih viza predstavlja rušenje odnosa sa Rusijom, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„To je dosledno uništavanje odnosa sa našom zemljom uprkos svemu onome što smo zajedno učinili na kontinentu Evroazije“, rekla je Zaharova.

Ona je navela da je Evropska unija izmislila politizovani režim, koji je povezan sa izdavanjem turističkih viza građanima Rusije suprotno onome što je dogovoreno.
„Umesto politike viza, Evropska unija i Zapad su u potpunosti prešli na vizni režim. Umesto da izgrade temu izdavanja viza u skladu sa potrebama građana, reakcijom na situaciju u svetu, smislili su pravi režim, strašno politizovan, povezan sa shvatanjima nekih političara na Zapadu koji utiču na sudbinu građana, a sve suprotno dogovorima koji su u velikoj meri obavezujući za zemlje“, pojasnila je ona.
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije je zaključila da su akcije Evrope „diktatura liberalizma, diktatura carskog mišljenja, želja da se sve kontroliše iz jedne tačke i želja da se svi kazne po sopstvenom nahođenju za lojalnost“.
Ranije su Letonija, Litvanija, Estonija, Poljska, Češka, Slovačka, Danska, Belgija i Holandija prekinule da primaju dokumenta za izradu turističkih viza.
Zastava UN ispred sedišta Ujedinjenih nacija u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
RUSIJA
Zaharova: Veći deo ruske delegacije za Generalnu skupštinu UN nije dobio američku vizu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala