- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusija će se štititi svim sredstvima ako SAD isporuče Kijevu dalekometne rakete

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
Pratite nas
Ukoliko Sjedinjene Američke Države budu isporučile Ukrajini rakete velikog dometa, Vašington će postati neposredan učesnik u sukobu. U tom slučaju Moskva će imati pravo da štiti svoju teritoriju svim raspoloživim sredstvima, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici, koji isporučuku oružje kijevskom režimu, praktično postaju saučesnici u njegovim ratnim zločinima. Ako Vašington donese odluku o isporukama raketa velikog dometa Kijevu, on će preći crvenu liniju i postati neposredan učesnik u sukobu. Mi imamo pravo da štitimo svoju teritoriju svim raspoloživim sredstvima“, rekla je Zaharova na konferenciji za novinare.
Prema njenim rečima, „eventualne isporuke naoružanja kijevskom režimu su uporedive sa situacijom, u kojoj su zemlje Evrope razmeštale kopnene rakete američke proizvodnje koje su ranije bile zabranjene Sporazumom o raketama srednjeg i kratkog dometa koje mogu da gađaju ciljeve na ruskoj teritoriji“.
„Uz takav scenario mi ćemo biti prinuđeni da adekvatno reagujemo. Mislim da je to očigledno. Takav neodgovoran korak će imati krajnje destabilišući karakter, doprineće dodatnom rastu napetosti i provocirati trku u naoružanju. Razumemo da je Vašington izabrao politiku globalne destabilizacije situacije u svetu. To vidimo u raznim regionima sveta – u Aziji, Evroaziji, Evropi, Africi“, dodala je Zaharova.
Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Zaharova: Ukoliko zapadne zemlje nastave da pomažu Ukrajini – to će ih opustošiti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala