- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov: Niko od ŠOS-a ne pravi alternativu vojnoj organizaciji

© Foto : SCO Uzbekistan Organizing CommitteeZastave država-učesnica Samita ŠOS u Samarkandu
Zastave država-učesnica Samita ŠOS u Samarkandu - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
Pratite nas
Niko ne postavlja zadatak da od Šangajske organizacije za saradnju napravi alternativu vojnoj organizaciji, saradnja u ŠOS-u je prijateljstvo radi nečega, a ne protiv nekoga, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Niko ne postavlja takav zadatak. Zapravo, svi odnosi u ŠOS-u se grade na osnovu poštovanja uzajamnih interesa“, rekao je on novinarima.
„I to je više prijateljstvo u ime nečega, a ne protiv nekoga“, istakao je Peskov.
Portparol je dodao da će se na samitu ŠOS-a razgovarati o bilateralnim odnosima, a tema Ukrajine se ionako svuda razmatra.
„O temi Ukrajine se na ovaj ili onaj način svuda razgovara, ali ovde je glavno razvoj bilateralnih odnosa: u smislu bilateralnih sastanaka predsednika, i razvoj i povećanje međunarodnog autoriteta, i tako prilično visokog, tako važne međunarodne organizacije kao što je ŠOS“, precizirao je Peskov.
Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u Samarkand u Uzbekistanu na samit ŠOS-a, a na marginama tog događaja šef ruske države će održati niz bilateralnih sastanaka. Samit se održava 15. i 16. septembra.
O tome šta je to „šangajski duh“, da li je ŠOS alternativa evroatlantizmu i kako Zapad vidi susrete ruskog predsednika sa kineskim, indijskim i turskim liderima govorili smo u emisiji „Svet sa Sputnjikom“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala