- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Operativna grupa ODKB stigla u Jermeniju

© Sputnik / Amir IsaevZastave ODBK-a i članica-učesnica organizacije
Zastave ODBK-a i članica-učesnica organizacije - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
Pratite nas
Operativna grupa Združenog štaba Organizacije dogovora za kolektivnu bezbednost (ODKB) stigla je u Jermeniju, saopštilo je Ministarstvo odbrane republike.
„Uveče 15. septembra u skladu sa odlukom Saveta kolektivne bezbednosti ODKB u Jermeniju je stigla operativna grupa Združenog štaba Organizacije na čelu sa načelnikom Združenog štaba ODKB-a, general-pukovnikom Anatolijem Sidorovom radi sprovođenja posmatračke misije“, navodi se u saopštenju.
Kako je precizirano, Sidorova je po dolasku primio ministar odbrane Jermenije Suren Papikjan.
„Šef vojnog resora govorio je o situaciji do koje je došlo usled velike agresije koju je Azerbejdžan izveo 13. septembra i upoznao ga sa pitanjima u vezi sa predstojećim monitoringom“, precizirano je u objavi.
Ministar se nada da će grupa efikasno raditi i da će podneti tačan i detaljan izveštaj o situaciji Savetu kolektivne bezbednosti ODKB.
„U narednim danima operativna grupa će obavljati posao u Generalštabu Oružanih snaga Jermenije i u području borbenih dejstava“, navodi jermenska strana.
Kako je saopštila portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, slanje misije ODKB u Jermeniju na čelu sa njenim generalnim sekretarom Stanislavom Zasom predstavlja značajno korišćenje mogućnosti ODKB.
„Iskorišćene su sve mogućnosti koje je trebalo da iskoristi ruska strana“, precizirala je Zaharova.
U utorak tokom noći na jermensko-azerbejdžanskoj granici došlo je do sukoba, a strane optužuju jedna drugu za izazivanje konflikta.
Savet ODKB je na vanrednoj sednici u režimu video-konferencije 13. septembra doneo odluku da pošalje u Jermeniju misiju radi procene situacije u vezi sa eskalacijom na jermensko-azerbejdžanskoj granici.
Granica Kirgizije i Tadžikistana - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
RUSIJA
Ko pali nove vatre na granicama Rusije: Plan Zapada koji može da krene po zlu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala