- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Delotvorni u svim vremenskim uslovima: Ruski PVO sistemi S-300V u specijalnoj operaciji /video/

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaPVO sistem PVO S-300V4 u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini
PVO sistem PVO S-300V4 u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije je prikazalo snimke raketnih sistema protivvazduhoplovne odbrane (PVO) S-300V u zoni specijalne vojne operacije.
Sistemi S-300V omogućavaju pronalaženje balističkih, aerodinamičkih raketa, aviona, helikoptera, kao i dronova u dijapazonu na visini od 25 metara do 25 kilometra. Oni u bilo kojim vremenskim uslovima garantovano pogađaju vazdušne ciljeve na razdaljini većoj od 200 kilometara.

„Uglavnom smo usredsređeni na aerodinamičke i balističke tipove ciljeva. Međutim, postoje različite vrste ciljeva kao što su helikopteri, bespilotne letelice i rakete tipa ‘Himars’. Sistem može da prepozna i prati cilj do 200 kilometara. Ovim sistemima ne smetaju ni oblaci niti bilo šta drugo“, saopštio je zamenik komandira baterije „Raketa“.

Pronalaženje i praćenje vazdušnih ciljeva omogućava radar koji je u sastavu PVO sistema. On vodi cilj, računa na kojoj se lokaciji nalazi, određuje visinu i kada će biti neutralisan. Informacije radar šalje u komandu, gde se donosi odluka o napadu na vazdušne objekte.
Komanda Centralnog vojnog okruga ocenjuje visoku efikasnost rada sistema S-300V koji štite vojsku od vazdušnih napada Oružanih snaga Ukrajine u zoni specijalne operacije.
Protivvazdušni raketni sistemi S-400 Trijumf na položajima u Sevastopolju  - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
RUSIJA
Ruski S-300 uništili više "bajraktara" /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala