- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda pravi veliku promenu – Partizan traži „pomoć prijatelja“

© Sputnik / Lola ĐorđevićDetalj sa "večitog" derbija
Detalj sa večitog derbija - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
Pratite nas
Ubitačan ritam utakmica „gazi“ najbolje srpske klubove koji ovog četvrtka ponovo izlaze na teren. Crvenu zvezdu očekuje gostovanje u Trabzonu od 18.45 časova u okviru Lige Evrope, dok crno-beli od 21 čas dočekuju Nicu u Humskoj u drugom kolu Lige konferencija.
Zvezda je za vikend pobedila u derbiju u Novom Pazaru sa 2:1 i tako prekinula crni niz od tri utakmice bez pobede u svim takmičenjima.
Crveno-beli sigurno još žale i zbog minimalnog poraza od Monaka u prvom kolu Lige Evrope, a svesni jačine i opasnosti Trabzona sigurno bi prihvatili i bod večeras na obali Crnog mora.
U tu svrhu biće korekcija u startnoj postavi, a najvažnija promena tiče se Aleksandra Kataija, koji će po svoj prilici ostati na klupi za rezerve. Nije u formi već neko vreme Zvezdin ofanzivac, a prema informacijama iz tabora Crvene zvezde, umesto njega sredinu će pojačati Kings Kangva.
© Foto: Skrinšot/Chosen 11Zvezda, tim za Trabzon
Zvezda, tim za Trabzon - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
Ideja trenera Milojevića je da jačim blokom osujeti opasne veziste i ofanzivne igrače Trabzona i preživi pakao koji se sprema na „Šenol Guneš“ areni. S druge strane sve će u igri u napadu Zvezde zavisiti od Bukarija i njegove brzine.
„Biće to igra poseda, gde je veoma bitno da im to oduzmemo i da probamo da im ugrozimo zadnju liniju, da im idemo iza leđa i da probamo da iskoristimo naše brze igrače u napadu. Ne mislim da će biti ista utakmica kao sa Monakom, ali biće zahtevna što se tiče intenziteta, kvaliteta i odnosa prema igri.“
Miloš Milojević - Sputnik Srbija
Miloš Milojević
trener C. zvezde
Pravdu na ovom meču deliće nemačka sudijska trojka koju predvodi iskusni Saša Štejgman.
Standings provided by SofaScore LiveScore

U Partizanu koriste „pomoć prijatelja“

Fudbalere Partizana možda u najboljem trenutku očekuje duel drugog kola grupe D sa Nicom. Igrački gledano, francuski tim je možda i najkvalitetniji u ovoj grupi iako u Beograd stiže bez nekoliko istaknutih igrača (Ros Barkli, Endi Delor, Aron Remzi).
Crno-beli tim je pod vođstvom Gordana Petrića u minule dve sedmice značajno napredovao, povratio snagu i samopouzdanje, kao i neke automatizme u igri i počeo značajno lakše da se nosi sa protivnicima.
Bolje „odmeravanje“ trenutne vrednosti od meča sa francuskim timom crno-beli ne mogu da požele, pride i što protivnik nije u sjajnom momentu i prilika je da se posle dugo vremena možda i uzme „skalp“ jednom od timova iz „liga petice“.
U sastavu Partizana neće biti Kvinsija Meniga, koga će zameniti Patrik Andrade. Može da se desi da Dijabate ode levo, a Andrade pređe na desnu stranu.
© Foto: Skrinšot/Chosen 11Partizan, tim za Nicu
Partizan, tim za Nicu - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2022
Partizan, tim za Nicu
U taboru crno-belih ne kriju da su se dobro informisali o kvalitetima Nice od strane nekadašnjeg fudbalera Vlade Ivića koji je nedavno igrao sa Makabijem protiv njih.
„Igramo protiv ekipe koja trenutno spava, ali u svakom trenutku može da se probudi i napravi problem, kao što su pokazali protiv Kelna. Pričao sam sa Vladom Ivićem koji je s Makabijem igrao protiv njih, on mi je dao dosta informacija, igraju u talasima, igraju 10-15 minuta kao da su uspavani i da onda prebace u višu brzinu. Moramo da odgovorimo na njihov stil igre, ali i da primenimo naš stil i pokušamo da ostvarimo rezultat."
Gordan Petrić - Sputnik Srbija
Gordan Petrić
trener Partizana
Pravdu na meču u Humskoj deliće engleska sudijska trojka predvođena Endijem Medlijem.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala