- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

„Rojters“: Putin odbacio sporazum Kremlja i Kijeva; Peskov: To nema veze sa stvarnošću

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPortparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov demantovao je saopštenje „Rojtersa“ da je zamenik šefa administracije Kremlja Dmitrij Kozak u vreme početka specijalne vojne operacije u Ukrajini navodno zaključio sa Kijevom dogovor po kome bi Ukrajina, navodno, odustala od pridruženja NATO-u, ali da taj dogovor Rusija nije prihvatila.
„To apsolutno nema veze sa stvarnošću. Tako nešto se nikada nije dogodilo. To je potpuno netačna informacija“, demantovao je Peskov saopštenje agencije.
Agencija je objavila materijal u kome tvrdi da je Kozak navodno zaključio sa Kijevom preliminaran sporazum koji je podrazumevao odustajanje Kijeva od stupanja u NATO, ali se pretpostavlja da je ruski predsednik Vladimir Putin odbacio taj sporazum kao nezadovoljavajući. Jedan od izvora agencije tvrdi da je plan bio odbačen pre početka specijalne operacije, a dva druga izvora izjavila su da ga je Kozak, navodno, predstavio u Kremlju nekoliko dana nakon što je otpočela.

Specijalna vojna operacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Bela kuća  u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Bela kuća: Putin raspolaže velikom silom koju može da upotrebi i van Ukrajine
Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Zaharova: Ukoliko zapadne zemlje nastave da pomažu Ukrajini – to će ih opustošiti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala