Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Italija „krčka“ novo čudo, Luka spreman za „jači trening“: Ko ide u polufinale Evrobasketa?

© Foto : FIBALuka Dončić Slovenija
Luka Dončić Slovenija - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Pratite nas
Poznato je da prvi polufinalni par Evrobasketa čine Nemačka i Španije, a za mesto u drugom paru boriće se Francuzi protiv Italijana od 17:15 i Slovenci protiv Poljaka od 20:30.
Kao jedni od favorita Francuzi su uspeli da stignu do polufinala Evropskog prvenstva u košarci posle tri pobede u grupnoj fazi i trijumfa nad Turskom u dramatičnom meču osmine finala.
Međutim, sada sledi pravi spektakl i najbolja prilika da se dokažu kao favoriti jer igraju protiv Italijana koji su eliminisali Srbiju.
Sa takođe tri pobede u grupi Italijani su stigli na megdan sa nepobedivom Srbijom. Iako su Orlovi vodili većim delom utakmice, Italijani su preokrenuli u završnici i naneli Srbiji težak i bolan poraz.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Koliko god silni bili protiv Francuza im neće biti lako. Poslednji put Italija je u košarci pobedila Francusku davne 2003. godine na Evropskom prvenstvu.
Drugi polufinalista tog para biće bolji iz duela Slovenija – Poljska. Slovenci su jedini poraz na šampionatu doživeli od Bosne i Hercegovine, a u osmini finala eliminisali su selekciju Belgije.
Sa druge strane Poljaci su prošli trnovit put, ali posle pobede nad Ukrajinom za plasman u četvrtfinale dokazali su da su izuzetno motivisani i da ne odustaju od priređivanja iznenađenja.
Slovenija je veliki favorit pogotovo jer je ta reprezentacija aktuelni šampion, a Poljaci će morati da se nadaju da Luka Dončić neće biti raspoložen što je nalik nemogućem u ovoj fazi prvenstva.
Janis Adetokumbo Grčka - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Evrobasket 2022
Kako je Janis „nacrtao“ grčki kraj /video/
Nemci i deca  - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Evrobasket 2022
Usijanje u Berlinu – ali njihova podrška je nešto posebno
Nemci i deca  - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Evrobasket 2022
Tvorac nemačkog čuda ne da kreditnu karticu: Razvodio sam se tri puta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala