- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Republika Srpska mora da odbaci mešanje u unutrašnje stvari

© Sputnik / Maksim Durnev / Uđi u bazu fotografijaMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska mora da odbaci antiustavnu rezoluciju Bundestaga i mešanje u unutrašnje stvari Srpske i BiH, zbog čega je potrebno da danas bude pokazan jedinstven stav u Narodnoj skupštini i poslata jasna poruka da nemačka politika ne sme da krši Dejtonski sporazum.
„Nemačka jeste velika i moćna zemlja, ali to ne znači da se moramo klanjati svakom ko pokušava da nas napravi manje vrednim. Njihova spoljna politika usmerena je samo na podršku Muslimanima“, naveo je Dodik.
On je naveo da kao srpski član Predsedništva BiH, izabran sa teritorije Republike Srpske, ne može da prihvati imenovanje ambasadora za kojeg unapred zna da će sprovoditi antidejtonsku politiku svoje zemlje, koja ima za cilj ukidanje Republike Srpske.
„To je udarac na naše vitalne interese“, naglasio je Dodik na Instagramu*.
Prema njegovim rečima, opozicija najavom da ugrožavanje entitetskog interesa na ovom pitanju neće podržati, pokazuje podaničku politiku ili nerazumevanje trenutne političke situacije.
„Bez glasova opozicije agreman novom nemačkom ambasadoru ne može biti uskraćen, važno je da narod vidi ko to želi, a ko je protiv toga“, rekao je Dodik.
Narodna skupština Republike Srpske danas će razmatrati Predlog odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju Odluke o davanju agremana ambasadoru Nemačke u BiH veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske, prenosi RTRS.
*(Aktivnosti „Meta“ - društvene mreže Fejsbuk i Instagram zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke)
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
REGION
Dodik: BiH nije blizu članstva u NATO-u, RS da odbaci antiustavno delovanje Bundestaga
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala