- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Uključio se Šojgu: Rusija i Jermenija će se pozabaviti situacijom na granici sa Azerbejdžanom

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaSegej Šojgu
Segej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
Pratite nas
Ministri odbrane Jermenije i Rusije Suren Papikjan i Sergej Šojgu tokom telefonskog razgovora dogovorili su se da preduzmu mere za stabilizaciju situacije na jermensko-azerbejdžanskoj granici, saopštio je jermenski vojni resor.
„Ministar odbrane Jermenije predočio je svom ruskom kolegi situaciju koja je nastala kao rezultat velike agresije Azerbejdžana na suverenu teritoriju Jermenije. Papikjan i Šojgu dogovorili su se da preduzmu neophodne korake za stabilizaciju situacije“, saopšteno je na sajtu jermenskog Ministarstva.
Istovremeno, azerbejdžanski mediji javljaju da su Baku i Jerevan postigli sporazum o prekidu vatre od 9.00 časova po lokalnom vremenu.
Ranije je Jerevan saopštio da je azerbejdžanska vojska gađala teritoriju Jermenije uz primenu artiljerije i bespilotnih letelica. Saopšteno je da ima mrtvih i ranjenih. Sa druge strane, Baku je optužio Jermeniju za napad na azerbejdžansku vojsku na granici.
Jermenski vojnik samoproglašene republike Nagorno-Karabah pored rova na prvoj liniji na granici sa Azerbejdžanom, 25. oktobra, 2012. godine - ARHIVKSA FOTOGRAFIJA - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
RUSIJA
Jermenija zatražila pomoć od Rusije, ODKB i SB UN: Obavešten Putin, nastavljaju se borbe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala