Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Legenda u čudu zašto nije bilo Danila – „Lučić i Kalinić ne mogu zajedno“

© Foto : FIBANikola Kalinić
Nikola Kalinić - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
Pratite nas
Proslavljeni srpski košarkaš Miroslav Mića Berić pokušao je da objasni razloge zbog neočekivane i prerane eliminacije Srbije sa Evrobasketa od Italije (94:86). Bivši as smatra da kapiten Vladimir Lučić i Nikola Kalinić ne mogu u isto vreme da budu na parketu, dok je Orlovima nedostajao pravi šuter na velikom takmičenju.
Postje oni koji pokušavaju da analiziraju bolno ateriranje Orlova u Berlinu, dok ima i onih koji su se "sakrili" i ne žele (još) da komentarišu neuspeh Svetislava Pešića i njegovih 12 izabranika koji su predstavljali Srbiju na Evrobasketu.
Sve je išlo ko po loju, pet od pet u grupnoj fazi, a onda fijasko protiv Italije. Ponovo su "azuri", baš kao i u Beogradu, kada su nas ostavili bez Olimpijskih igara, bili kobni po Orlove.
Iz aviona se videlo da Srbija ne može lako do poena kada u igri nije Nikola Jokić, dvostruki uzastopni MVP NBA lige. Ipak, jasno je da jedna ozbiljna reprezentacija, koja pretenduje na evropski tron i koja je pred put na EP izbila u prvog favorita za osvajanje zlata, ne može da zavisi samo od jednog čoveka.
Na kraju se, nažalost, ispostavilo da bez Jokića na parketu nema ni Srbije.
„Definitivno nam je falio šut u utakmici protiv Italije. Mi smo spominjali, pričali smo i prethodni put, složili smo se da je u ovoj reprezentaciji morao da bude Anđušić. Čist šuter što bi rekli i u ovakvoj formi i to je ono što ne razumem. Neke odluke ne razumem. Mislim da on apsolutno ima mesta u ovoj reprezentaciji, pogotovo u ovakvim utakmicama. Mi smo znali da će doći meč gde Jokić ne može da ubaci 100 poena i kada će biti povratnih šuteva. Mi smo 15 do 20 minuta igrali u tandemu Kalinić - Lučić“. rekao je Berić i nastavio:
„Oni apsolutno ne mogu da igraju zajedno, toliko dugi period pogotovo. Šuter kao šuter, Vanja je otvorio dobro sa dve trojke i posle je nestao. U onoj završnici nismo imali pravog šutera. Gudurić je pokušao, jeste i on šuter, ali ne onaj pravi. U ovoj konstelaciji siguran sam da je Anđušić morao da ima mesta u reprezentaciji“, poručio je legendarni Mića Berić u podkastu Sa Lukom i Kuzmom.
S obzirom na to da je Berić uporno pričao o Danilu Anđušiću kojeg selektor Pešić, iz njemu poznatih razloga, nije uvrstio ni na širi spisak nacionalno tima, obrazložio je da je novi-stari košarkaš Partizana bio najbolji u Beogradu u porazu od Italije, da je jedini praktično pogađao šuteve, kao i da poslednje tri sezone igra u odličnoj formi.
Selektor šampionki Evrope Marina Maljković - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
SPORT
Srpske lavice preko Istanbula do Sidneja: „Ostvarili smo jedan veliki cilj“
Đanmarko Poceko - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
Evrobasket 2022
Srbija je pala na staru „prevaru“
Dejan Bodiroga i Peđa Stojaković proslavljaju pobedu u finalu Svetskog prvenstva u košarci 2002. u Indijanapolisu, SAD - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
SPORT
Kreće Bodirogina era u Evroligi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala