- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpske lavice preko Istanbula do Sidneja: „Ostvarili smo jedan veliki cilj“

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEK Selektor šampionki Evrope Marina Maljković
Selektor šampionki Evrope Marina Maljković - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
Pratite nas
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je održala trening u novobeogradskoj Hali sportova „Ranko Žeravica“, pred odlazak u Istanbul, odakle će 17. septembra krenuti put Sidneja na Svetsko prvenstvo. Tom prilikom organizovano je druženje sa predstavnicima medija, kojima se obratila selektorka Marina Maljković.
„Znate da smo mi u februaru u ovoj hali (dvorani Ranko Žeravica) obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo, što je ogroman uspeh za ovu decu. Ostvarili smo jedan veliki cilj posle smene generacija. Pripremni period smo iz medicinskih razloga uradili bez nekih igračica koje su planirane da budu nosioci igre ove reprezentacije. Imali smo i povredu Dragane Stanković, koja još nije spremna, kao i povredu Anđele Dugalić koja sigurno neće biti sa nama u Sidneju. Kao što znate, tri meseca smo radile naporno. Ove igračice su samim plasmanom na SP privukle svu moju pažnju i rešila sam da nemam svoje leto, nego da se posvetim njihovom napredovanju. Pokazale su jedan fanatičan rad u mnogim momentima i prosto mislim da možemo u budućnosti da beležimo dobre rezultate“,istakla je Marina Maljković, selektorka ženske košarkaške reprezentacije.
Na put u Istanbul je krenulo 15 igračica. U Turskoj, naš nacionalni tim će odigrati utakmice protiv Bešiktaša i Emlaka.
Srbija će se na Svetskom prvenstvu u Sidneju takmičiti u grupi sa Kanadom, Japanom, Australijom, Malijem i Francuskom. U drugoj grupi su Sjedinjene Američke Države, Kina, Belgija, Bosna i Hercegovina, Koreja i Portoriko. Prvenstvo počinje 22. septembra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala