- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Borelj: EU će uputiti specijalnog predstavnika u Jermeniju i Azerbejdžan

© AP Photo / Virginia MayoŠef evropske diplomatije Žozep Borelj
Šef evropske diplomatije Žozep Borelj - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
Pratite nas
Evropska unija odmah će uputiti specijalnog predstavnika u Jermeniju i Azerbejdžan radi rešavanja situacije, navodi se u izjavi šefa evropske diplomate Žozepa Borelja u vezi sa eskalacijom između Jermenije i Azerbejdžana.
„Specijalni predstavnik EU Tojvo Klar će odmah otputovati u obe zemlje kako bi podržao neophodnu deeskalaciju i razgovarao o narednim koracima u okviru briselskog dijaloga između lidera Jermenije i Azerbejdžana“, navodi se u dokumentu.
Borelj je takođe pozvao Jermeniju i Azerbejdžan da se vrate na položaje pre eskalacije i poštuju prekid vatre.
„Potrebno je prekinuti borbena dejstva i vratiti se za pregovarački sto. Sve snage moraju da se vrate na položaje koje su držale pre eskalacije, neophodno je poštovati prekid vatre“, ističe se u izjavi.
Takođe se dodaje da će Evropska unija nastaviti posredničke napore za rešenje napetosti između Jermenije i Azerbejdžana.
U utorak uveče izbila su borbena dejstva na granici između Jermenije i Azerbejdžana. Strane jedna drugu optužuju za provokacije. Jermenska strana izgubila je 49 ljudi u posledicama granatiranja, izjavio je ranije Pašinjan, obraćajući se parlamentu.
Rat u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
RUSIJA
Moskva poziva Jermeniju i Azerbejdžan da se uzdrže od eskalacije situacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala