Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Poljaci izbacili Ukrajince sa Evrobasketa

© Foto: FIBAPoljska - Ukrajina
Poljska - Ukrajina - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Poljske novi je učesnik četvrtfinala Evrobasketa nakon što je u dramatičnom meču savladala Ukrajinu sa 94:86. Rival Poljacima u sledećoj fazi biće Slovenija na čelu sa Lukom Dončićem.
U većem delu meča obe ekipe bile su egal, a prvi znak da bi Poljaci mogli da prelome meč na svoju stranu pojavio se sredinom poslednje četvrtine kada su na krilima sjajnog Meteuša Ponitke poveli sa 87:78.
Ali, uporni Ukrajinci nisu hteli da se predaju, serijom od 6:0 stigli su na „minus četiri“ i uveli duel u pravu dramu. Imali su na manje od minut do kraja zicer za izjednačenje, ali je Mihaljuk promašio polaganje.
Aj Džej Sloter je sa linije penala na drugoj strani povisio na 90:86 i utabao Poljacima put ka trijumfu protiv favorizovanog rivala kome su davane veće šanse pred početak ovog meča.
Najefikasniji u redovima Poljaka bili su Sloter sa 24 poena, pet skokova i četiri asistencije i Ponitka sa 22 koša, devet skokova i šest asistencija. Balcerovski je ubacio 14, a Sokolovski 13 koševa.
Kod Ukrajinaca su čak petorica bili dvocifreni, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Dobrov je ubacio 15, Pustovij i Sanon po 13, a tragičar Mihaljuk 12 poena. Tkačenko je dodao deset koševa.
Nenad Miljenović - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2022
Evrobasket 2022
Miljenovićeva asistencija: Kako Srbija napada?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala