- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poljakinja pokorila Njujork i potvrdila dominaciju kod dama

© AP Photo / Frank Franklin IIIga Švjontek
Iga Švjontek - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2022
Pratite nas
Najbolja tensierka sveta Iga Švjontek potvrdila je epitet najbolje kod dama trijumfom na US Openu. Poljakinja je u finalu poslednjeg ovosezonskog grend slema u Njujorku savladala Tunižanku Ons Žaber u dva seta, 6:2, 7:6.
Švjontekova je u svom prvom finalu u Njujorku odigrala dva sjajna seta, dok je njena protivnica propustila nekoliko dobrih prilika da uvede meč u treći set.
U prvom setu Iga je povela lako sa 3:0, pa dozvolila rivalki da smanji na 2:3, a zatim sa dva vezana brejka Švjontekova je stigla lako do prednosti - 6:2.
I drugi set je tekao slično kao prvi, sve do sedmog gema, kada je vicešampionka Vimbldona naparavila brejk i potom na svoj servis stigla do 4:4.
Pravu borbu vodile su u devetom gemu kada je Tunižanka propustila tri brejk šanse što je Poljakinja iskoristila da povede sa 5:4. Produžila je Žaber ovaj drugi set koliko je mogla i stigla do 6:6.
Ali Poljakinja, koja je izgubila samo jedan taj-brejk ove godine do ovog meča, ponovo je bila sjajna u „produžetku“, slavila je sa 7:5, pa je i zvanično overila treću grend slem titulu u karijeri.
Deset finala - deset pobeda za Igu Švjontek. Impresivno.
Nikola Ćaćić - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2022
SPORT
Ćaćić u „Miljanovom korneru“: Novak nije škrt na savetima, spremni smo za Dejvis kup!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala