- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ćaćić u „Miljanovom korneru“: Novak nije škrt na savetima, spremni smo za Dejvis kup!

© Sputnik / Sputnjik SrbijaNikola Ćaćić
Nikola Ćaćić - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2022
Pratite nas
Gost Miljanovog kornera bio je Nikola Ćaćić, srpski teniser koji je specijalista za dubl. Pred put na Dejvis kup (od 14. do 18. septembra) gde će Srbija igrati protiv Španije, Kanade i Koreje u grupnoj fazi, Ćaćić je govorio o očekivanjima, saigračima i tome kako je tekao njegov put.
Na pitanje da li je ATP kup koji je Srbija osvojila 2020. godine u Australiji njegov najveći uspeh, Ćaćić nije imao nikakve sumnje.
„Moram da priznam jeste. To je moj najveći uspeh i najveća radost koju sa osetio. Pre svega jer mi je to bilo prvo učešće u reprezentaciji. Sa Ducijem sam odrastao, Viktora i Novaka nisam znao toliko blisko, ali na ATP kupu smo se zbližili. Prišao sam im, prihvatili su me jako lepo. Bilo je prijatno, uklopio sam morate i njih da pitate. Duci mi je pomogao jer je dugo u reprezentaciji, a oni znaju da smo najbolji drugari“, objasnio je Ćaćić.
Iako nema Novaka Đokovića u Valensiji, srpski tim je spreman da prođe na završni Dejvis kup koji se igra u novembru.
„Mislim da smo dosta spremni bez obzira što Novak ne igra. Nemamo prejaku grupu. Igra Alkaras, ako osvoji US Open i bude prvi na svetu videćemo da li će igrati uopšte, to će uticati. I da on igra, Kecmanović je na prvoj tabli. Imamo velike šanse protiv Koreje. Tu je Kanada, taj meč će dosta odlučiti, prve dve ekipe idu dalje“, istakao je srpski teniser.
„Dobro smo trenirali, imamo dosta opcija za dublove. Kecmanović ima titulu, pokazao je u Los Kabosu da je dobar, Krajinović i Duci su osovjili isto ATP turnir“, pojasnio je Ćaćić.
Na pitanje o tome sa kim bi najviše voleo da igra, srpski teniser objasnio je da zavisi od više segmenata.
„Zavisi i od trenutke forme igrača, ko meni najviše odgovara, pošto sam ja dublaš, moram da vidim sa kim se uklapam. Filip i Kecmanović igraju slično, a opet Duci je gradio španski stil, manje igra voleje, ali se sa njim najbolje slažem“, istakao je srpski teniser.
Kada je reč o očekivanjima za Dejvis kup, najveća opasnost kako u signlu tako i u dublu je Španija.
„Španija ima Marsela Granjolesa koji je među top deset u dublu, ali nema idealnog partnera. Što se ostalih tiče, nemaju nijednog dublaša. Mislim da imamo veliku šansu, samo protiv Španije će biti malo teže“, rekao je Ćaćić.
Srpski teniser istakao je da ne vlada veliko interesovanje za dubl, ali kaže da u reprezentaciji većina igrača rado gira.
„Nadam se da će u budućnosti biti više igrača, teram igrače koji su na zalasku karijere da se oprobaju. Vole da igraju, kako ko. Duci voli, Kecmanović skoro na svakom turniru igra dubl. On dobro igra, sa njim mislim da bi se uklopio dobro“, istakao je Nikola.
© Sputnik / Lola ĐorđevićDejvis kup reprezentacija Srbije
Dejvis kup reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2022
Dejvis kup reprezentacija Srbije
Dubl ne pruža toliko materijalnih sredstava kao singl, ali ako ste u top 50 igrača sveta Ćaćić kaže da može lepo da se živi.
„Ako ste u 40, 50 može da se živi dosta fino, sve preko toga je preživljavanje. Počeo sam godinu kao 35. sada sam pao, nismo imali željene rezultate Tomislav Brkić i ja. Očekivanja su bila mnogo velika, došlo je do zasićenja. Dosta smo dobro igrali, ali osećali smo veći pritisak. Cilj mi je bio da se zadržim oko 30. mesta, ali pošto sam pao sada želim da se vratim u 50. Prvenstveno želim da nađem nekog sa kim bi se uklopio. Igrao sam sa Ukrajincem Nadjavesovim u Baštadu. Postoji mogućnost i sa njim da završim sezonu“, dodao je Ćaćić.
Počeo je kao fudbaler, ali fudbal mu je doneo probleme sa kolenom što je bilo presudno da se između dva sporta opredeli za tenis koji je trenirao uz fudbal.
„Sa 14, 15 godina sam bio dosta dobar, najbolji u državi. Od 16,17 sam imao probleme sa kolenima, dosta sam se mučio. 2015. sma imao operaciju kolena, to je dosta uticali na sing, nikada nisam mogao da se vratim na neki nivo, bio sam 280. To mi je bio nesupeh, uticali je na mene, naredne godihne nisam nogao finansijksi da ispratim.. Bilo je ili da prestanem ili da pređem na nešto drugo. Onda sam se odlučio za dubl koji volim čitav život i stvarno sam brzo napredovao. Trenirao sam fudbal uporedo sa tenisom. Ne smem da kažem da sma najbolji u reprezentaciji, svi igraju dobro. Ja sam na fudbalu i povredio koleno. Tata je pokušao da me usmeri ka fudbalu, ali nije uspelo. Zašto mi se svidelo kad sam imao 10 godina ne znam ni ja. Kao mali sam bio individualac voleo sam individulano da radim. Morao sam da izaberem u jednom trenutku. Trenirao sam fudbal, ali sam bio državni prvak u tenisu“, istakao je Ćaćić.
Nikoli kao i ostalim teniserima vreme sa Novakom Đokovićem je dragoceno jer svim reprezentativcima deli savete koji im otvaraju neke nove vidike.
„Kad god je tu treniramo. Nije škrt na savetima, uvek nas posavetuje. Družimo se kad je Dejvis kup, najglasniji smo tamo“, kroz smeh priča Ćaćić.
Kada je reč o očekivanjima za Dejvis kup, srpski teniser veruje da Srbija prolazi grupu.
„Ja se nadam da ćemo proći i da nam se Novak priključuje u novembru“, zaključio je u Miljanovom korneru Nikola Ćaćić.
Emisija „Sputnjik sport – Miljanov korner bavi se pričama o sportu – sa terena, van terena i oko njega.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2022
SPORT
Alkaras i Rud u finalu US Opena – borba za trofej i prvo mesto na ATP listi
Nikola Ćaćić - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Podkast
Nikola Ćaćić: Možemo i bez Novaka Đokovića | Miljanov korner
Norveški teniser Kasper Rud - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
SPORT
Nazire se epilog najveće papazjanije u istoriji belog sporta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala