Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Pešić: Odbrana bez nogu nije moguća

© Foto : fiba.basketballSvetislav Kari Pešić
Svetislav Kari Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Selektor Svetislav Pešić izašao je pred novinare posle duela i govorio o razlozima poraza.
Pešić je kao razlog poraza potencirao loše fizičko stanje ekipe, odnosno da noge nisu bile dovoljno sveže. Pored toga – istakao je lošu odbranu našeg tima.
„Čestitke Italiji, igrali su odličnu košarku. Bili su fizički jači od nas.Mi nismo pogodili neke otvorene šuteve, ali najveći problem bio je kontinuitet u odbrani. Nismo vezali tri dobre odbrane, pogodili su otvorene šuteve, imali su ofanzivne skokove čak i kada bi promašili. To im je povećalo samopouzdanje. Naravno da smo jako razočarani. Ali, za ovakvu utakmicu je bitno da se bude u boljoj fizičkoj formi“, rekao je Pešić.
Potencirao je Pešić lošu odbranu Orlova.
„Košarka se igra rukama, srcem i glavom, ali potrebne su i noge. Italijani igraju ponekad sa petoricom niskih igrača. Odbrana bez nogu nije moguća. Nismo bili toliko loši, ali to nam je bio glavni problem. Igrali su agresivno“.
Ističe selektor da je naš tim tokom priprema i prvenstva imao mnogo problema sa povredama igrača.
„Imamo odličan tim. Pokazali smo odličnu košarku. Ali, ako izgubite kao večeras, svi su razočarani. Ja sam veoma ubeđen da imamo dobre igrače, posebno ove koji su ovde. Odlučili smo se za ovih 12 igrača. Videćemo. Ovo je jedna utakmica. Oni su bili sveži. Ne smem previše da pričam šta nas je sve pratilo kroz pripreme. Do sada nisam pričao. Jer kada bih počeo na tu temu rekli biste da tražim izgovore. Imali smo bolesti i povrede. Neki su se vratili neki nisu. Nemamo pravo da idemo u utakmicu i da kažemo da ćemo sigurno da pobedimo“, rekao je Pešić, pa dodao:
„I dalje mislim da možemo sa svima da igramo kada smo fizički spremni. Situacija sa Milutinovim je takva, nije trenirao 10 dana, imao temperaturu... Isto i za Vanju. Da ne idem dalje, da ne ispadne da tražim razloge. Analiziraćemo šta smo mogli bolje da uradimo“.
Srbija i Italija - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2022
Evrobasket 2022
Šokirani Orlovi: Ne znamo ni mi sami
Na kraju, Pešić je istakao da mu je bilo zadovoljstvo da sarađuje sa ovom ekipom Orlova, te da je zadovoljan pristupom.
„Da bi se napravio kontinuitet u igri potreban je kontinuitet u odbrani. Nismo bili na nivou. Podigli su samopouzdanje, bilo nam je dosta teško. Naša igra se ne svodi samo na odbranu, ali je ona baza za dalje. Nikada nije samo jedan razlog kada se izgubi. Ne odlučuje jedan detalj. Moramo da analiziramo. Ekipa je bila izvanredna. Česitao sam im, prava smo ekipa, nismo bili pobednici večeras, ali verujem u te momke. Pokazali su izvanredan odnos prema reprezentaciji“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala