Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Srbija na ispitu koji „ne sme“ da padne

© Foto : FIBASvetislav Pešić
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije danas od 18 časova igraće protiv Italije u osmini finala Evropskog prvenstva u košarci. Sada je vreme za nokaut fazu, a Orlovi će se naći na ispitu koji ne smeju da padnu ako žele do zlata. Meč pratite u tekstualnom prenosu na Sputnjiku.
Biće ovo odlična šansa da Orlovi vrate Italijanima dug iz Beograda kada su Azuri izbacili naš tim u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre. Tada je naš nacionalni tim preskočio važno takmičenje, ali ovoga puta je možda red da se takmičenje završi za Italijane.
Iskreno je reći da je Srbija bila u najslabijoj grupi Evrobasketa, tako da će ovaj meč protiv Italijana biti prvi pravi ispit za Svetislava Pešića i ekipu.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Na ovaj meč može se gledati dvojako: Prvo – Italijani su izuzetno nezgodan rival i mogu da naprave probleme Orlovima koji su realno jača ekipa.
Drugo – ako Srbija ne može da eliminiše Italiju, onda i ne zaslužuje medalju. Vrlo prosto i surovo.
Do sada je Srbija lako izlazila na kraj sa protivnicima, a videćemo da li će sada tako i nastaviti kada bi poraz značio i odlazak kući.

„Utakmica je zahtevna kao i svaka na ovom Evropskom prvenstvu, u jednom meču je sve moguće. Znamo s kim igramo, jedna fantastična, uigrana ekipa, sa novim trenerom, veoma motivisana. Već smo imali jedno iskustvo sa njima na turniru u Hamburgu, takvu utakmicu opet očekujemo – agresivnu, sa obe strane. Mi smo uspeli da pobedimo zahvaljujući velikom moralu koji smo pokazali, nije to bila najbolja koju smo odigrali tokom priprema. Od minus 15 smo uspeli da se vratimo zahvaljujući velikoj želji da dobijemo, a taj put je bio vrlo jasan – odbrana na visokom nivou i onda je do izražaja došao i naš talenat u napadu. Nadam se da će ishod biti isti, na tome radimo“, jasan je bio Svetislav Pešić u najavi meča.

Najveća opasnost Orlovima preti od Simonea Fontekija koji se profilisao kao najbolji strelac ekipe koju sa klupe predvodi energični Đanmarko Poceko.
Pored Fontekija, nosioci igre Azura su Nikolo Meli i Luiđi Datome, a važni igrači su i Niko Manion na poziciji organizatora igre, kao i Ahile Polonara koji je vrlo nezgodan igrač sa krilnih pozicija.
„Mnogo poštujem Srbiju, odrastao sam gledajući jugoslovensku košarku. Ipak, imam mnogo poverenja u moje momke, imaju veliko srce. Znamo da je Srbija izvanredan tim, ali s ovom grupom momaka koje imam – spreman sam na sve“, izjavio je selektor Italije Poceko.
Sa druge strane Srbija je pokazala najubedljiviju košarku od svih ekipa na turniru i sada se očekuje da naši majstori samo nastave u takvom ritmu i dođu do četvrtfinalne utakmice protiv Francuske koja je ranije savladala Tursku posle trilera.
Orlovi su u vrlo teškoj polovini žreba, ali sada više nema mesta za bilo kakve priče i kalkulacije već Pešićev sastav treba da krene da pobeđuje najteže protivnike ako želi do medalje.
Poljska - Ukrajina - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2022
Evrobasket 2022
Poljaci izbacili Ukrajince sa Evrobasketa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala