Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Pet minuta slave za „ratničke“ i „ljubavne“ poruke: „Smejali su mi se!“ /video/

© Foto : FIBAĐanmarko Poceko
Đanmarko Poceko - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2022
Pratite nas
Đanmarko Poceko, selektor italijanske košarkaške reprezentacije, u svom stilu je komentarisao pobedu svog tima nad Srbijom u osmini finala Evropskog prvenstva posle velikog preokreta.
Italija je iznenadila Srbiju i zabeležila pobedu koja je vodi među osam najboljih timova Evrope.
„Kada god igrate protiv Srbije, igrate protiv ratnika. Ali danas, izvinjavam, se ali moji ratnici su bili predobri. Ne samo za vas. Ne možete da igrate protiv mešavine ludila i čvrstine“, priča Poceko.
Odbija da preuzme zasluge.
„Nisam dao nijedan koš, nisam odigrao nijednu odbranu, nisam pokupio nijedan skok. Moji igrači su lavovi. Zaslužili su. Igrali su neverovatno, ja to u životu nisam video. Ovo je verovatno najbolja utakmica italijanske košarke. Do danas je to bio duel sa Litvanijom u Atini 2004. godine, ali ovo nije za poređenje. Igrali smo srcem. Bio sam u tom timu, poštujem sve svoje saigrače, Bazilea i te momke, ali uradili smo ovo protiv čudovišta kakvo je Jokić, nisam takvog igrača video u životu. Strašan je momak“, nastavlja slatkorečivi Italijan.
Krivo mu je zbog predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića.
„Srce mi se cepa samo zbog mog brata Saše Danilovića. Ne možete da zamislite koliko ga volim“.
Marko Spisu je bio heroj italijanske reprezentacije, postigao 22 poena. Izrešetao koš Srbije u ključnoj seriji Italijana. Za njega je posebno vezan.
„U Italiji su pričali da je previše nizak, a jeste li ga samo videli. Kada sam počinjao da igram košarku, bio sam najniži u razredu, svi su me pitali: "Šta to radim, šta pokušavam da uradim sa svojim životom?". Uvek sam pričao da samo želim da igram košarku, pa su mi se smejali. I šta onda mislite da neću uvrstiti Marka u tim jer je previše nizak? Šokirali smo čitav svet!“, zaključio je Poceko uz psovku na tečnom srpskom.
Nikola Kalinić - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2022
Evrobasket 2022
Srbija na skeneru: Drugi život traume iz Beograda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala