Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić upozorio međunarodnu zajednicu: Razmislite sa čim dolazite u Beograd

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić tokom posete predsednice Mađarske Katalin Novak Srbiji
Aleksandar Vučić tokom posete predsednice Mađarske Katalin Novak Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je predstavnike međunarodne zajednice i pregovarača upozorio da razmisle sa čim dolaze u Beograd i da neke stvari neće tolerisati.
Predsednik Srbije je, komentarišući izjavu tzv. ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svečlje da je Kosovo nezavisna država i da ima institucije koje su spremne da budu gospodari, rekao da za razliku od njih koji prete gospordarenjem, Srbija moli da se poštuju međunarodne javno-pravne norme.
On je rekao da je inostranih gospodara nad našim narodom bilo mnogo, ali da ih se malo zadržalo.
„Koliko će ovi gospodari da se zadrže to ćemo da vidimo“, naveo je on i dodao da Srbija neće da se poziva na gospodarenje, već na međunarodno pravo, povelju UN, rezoluciju 1244 i da će podžati svoj narod.
„Dobro je što svojom bahatošću, arogancijom i osionošću pokazuju šta stvarno misle o našem narodu i šta stvarno žele da urade“, zaključio je predsednik na konferenciji za medije nakon sastanka sa predsednicom Mađarske Katalin Novak.
Podsetimo, u Beograd danas stižu specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak i savetnici za spoljnu i bezbednosnu politiku Francuske i Nemačke Emanuel Bon i Jens Pletner.
Lajčak, Pletner i Bon u Beograd dolaze iz Prištine, gde se sastaju sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.
Poseta predsednice Mađarske Katalin Novak Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
SRBIJA
Odnosi Srbije i Mađarske na najvišem istorijskom nivou: Vučić sa Katalin Novak /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala