- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan i Željko ubedljivo izgubili u „svojoj“ Fuenlabradi

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaši Partizana
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Pratite nas
Košarkaški klub Partizan je u okviru španske turneje odigrao simbolički važan prijateljski meč protiv Fuenlabrade, a crno-beli su na kraju izgubili rezultatom 98:84.
Mogao je trener Željko Obradović da se uveri u dobre i loše strane crno-belih, a utisak je da je odbrana na ovoj utakmici mogla da bude mnogo bolja. Parni valjak je rezultatski koštala treća četvrtina koju su izgubili sa 29:19.
Bio je ovo poseban duel za crno-bele jer se održao u godini kada slave 30 godina od osvajanja titule prvaka Evrope (neverovatnim košem Aleksandra Đorđevića protiv Huventuda).
A, baš tada je Fuenlabrada bila, zbog političke situacije, ne druga već druga kuća crno-belima, već prva. Partizan je odigrao samo jednu utakmicu kod kuće kao domaćin, a sve ostale u Fuenlabradi.
I tada je kao i sada na klupi sedeo Željko Obradović, tako da se ne može reći da je Partizan večeras igrao u gostima pripremni meč.
Domaćin se potrudio da napravi spektakl, a Željko Obradović i ta čuvena generacija iz 1992. godine se svakog 16. aprila sete Fuenlabrade i pruže zahvalnost za ono što su tada dobili.
Džejms Naneli nije igrao na meču protiv Fuenlabrade zbog lakše povrede, a krajem meča je Dante Egzum tražio izmenu, ali nije delovalo da je u pitanju neka teža povreda.
Srbija i Poljska - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Evrobasket 2022
Kalkulacije nisu u maniru Srbije: „Oprez – nailazimo na dužnika“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala