Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Neće biti priznanja Kosova“: Vučićeva poruka sa sastanka sa izaslanicima EU, Francuske i Nemačke

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandara Vučić, izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i savetnici za spoljnu i bezbednosnu politiku Francuske i Nemačke, Emanuel Bone i Jens Pletner
Predsednik Srbije Aleksandara Vučić, izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i savetnici za spoljnu i bezbednosnu politiku Francuske i Nemačke, Emanuel Bone i Jens Pletner - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku Francuske i Nemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom, i poručio da nikavog priznanja Kosova neće biti.
"Razgovor o budućnosti Srbije, a nikakvog priznanja Kosova neće biti!", objavio je predsedik Srbije na društvenoj mreži.
"Upravo razgovaram sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lačkakom i sa savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku Republike Francuske i Savezne Republike Nemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom, uvek spreman na kompromisna rešenja, u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Rezolucijom 1244 SB UN. Nema predaje! Živela Srbija!", napisao je Vučić na Instagramu*.
Lajčak, Bono i Pletner razgovarali su ranije danas u Prištini sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.
Dolazak Bona i Pletnera u Srbiju, kao izaslanika francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačkog kancelara Olafa Šolca, obelodanjeno je u pismima koje su ta dva državnika poslala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju.
U pismu je navedeno da će izaslanici Šolca i Makrona, zajedno sa Lajčakom, posetiti Beograd i Prištinu kako bi „istražili mogućnosti da se proces (razgovora Beograda i Prištine) brzo pokrene napred“.
*Aktivnosti „Meta“ – društvene mreže Fejsbuk i Instagram zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke.
Aleksandar Vučić tokom posete predsednice Mađarske Katalin Novak Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
SRBIJA
Vučić upozorio međunarodnu zajednicu: Razmislite sa čim dolazite u Beograd
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala