- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poljakinja preokretom do finala US Opena

© AP Photo / Charles KrupaIga Švjontek
Iga Švjontek - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Pratite nas
Prva teniserka sveta Iga Švjontek plasirala se u finale US Opena pobedom posle preokreta u tri seta protiv Arine Sabalenke – 3:6, 6:1, 6:4.
Poljakinja je do svog trećeg Grend slem finala stigla posle borbe od dva sata i 13 minuta, a u finalu je čeka Ons Žaber iz Tunisa koja je bila uspešnija od Karoline Garsije iz Francuske – 6:1, 6:3.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Iga Švjontek nastavlja po planu i programu u Njujorku, gde je pre početka turnira postavljena za prvog nosioca. Mučila se Igra protiv nezgodne Arine Sabalenke, ali je posle žestoke borbe uspela da ostvari cilj i domogne se finala US Opena.
Posle 1:1 u setovima, Beloruskinja je bila ta koja je bolje otvorila odlučujući treći set. Napravila je brejk u prvom gemu, a zatim ga je i potvrdila. Ipak, Poljakinja se ekspresno vratila jer je osvojila naredna dva gema - 2:2.
Identičan scenario odvijao se u naredna četiri gema, gde je Sabalenka oduzela ponovo protivnici servis, potvrdivši brejk, da bi onda dozvolila Igi Švjontek da stigne do 4:4.
Posle toga je psihološka prednost u potpunosti prešla na stranu prve teniserke sveta koja je osvojila deveti i deseti gem i slavila rezlultatom 6:4.
Za razliku od Ige Švjontek, Ons Žaber, peta igračica planete, provela je na terenu u Njujorku duplo manje vremena na putu do finala. Pala je Karolina Garsija za 67 minuta i to bez većih problema, jer je po setovima bilo 6:1 i 6:3.
Žensko finale US Opena zakazano je za subotu od 21 čas.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
SPORT
Alkaras i Siner odigrali meč sezone na US Openu – nestvaran tenis posle petog sata ušao u istoriju
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
SPORT
Rus plakao, Amerikanci slavili – poraz koji je zaboleo /video/
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
SPORT
Teniska predstava Beloruskinje u Americi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala