- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alkaras i Siner odigrali meč sezone na US Openu – nestvaran tenis posle petog sata ušao u istoriju

© AP Photo / Frank Franklin IIKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
Pratite nas
Finale na US Openu odigrano je pre finala, jer su se Karlos Alkaras i Janik Siner borili kao da igraju za titulu. Plasman u polufinale obezbedio je Španac posle borbe koja je trajala pet sati i 15 minuta rezultatom 6:3, 6:7, 6:7, 7:5, 6:3.
Dvojica mladih tenisera odigrali su meč sezone i ujedno drugi najduži duel u istoriji US Opena. Stefan Edberg i Majkl Čeng 1992. godine igrali su u polufinalu koje je trajalo pet sati i 26 minuta, a Španac i Italijan samo 11 minuta manje proveli su na terenu.
Počeo je surovo Alkaras, ali je sjajno odgovorao Siner, jedan od retkih tenisera koji zna da odgovori na Karlosove perfektne drop-šotove.
Italijan je vratio brejk u četvrtom gemu,a potom je i u završnici seta bio uporan u ofanzivi i poveo. Ipak, jasno je bilo da će Siner u nekom trenutku ozbiljnije zapretiti jer je igrao na izuzetno kvalitetnom nivou.
U napetom drugom setu razmenili su po jedan brejk, a onda je Alkaras na kraju imao set loptu. Neiskorišćenu priliku kaznio je Siner u taj-brejku.
Čvrsta igra preneta je i u naredni set koji je obojen fantastičnom kretnjom i maestralnim udarcima sa obe strane. Alkaras i Siner razmenili su po dva brejka, da bi se ponovo stiglo do taj-brejka u kom je Italijan bio surov.
Siner je osvojio treći set i napravio preokret posle 7:0 u taj brejku. Činilo se da epski duel koliko god bio kvalitetan neće otići u peti set, pogotvo jer je na startu četvrtog Siner napravio brejk.
Ipak, Karlos izjednačuje na 3:3, a onda ponovo rafali sa Sinerove strane dovode do novog brejka prednosti. Vodio je Italijan rezultatom 5:3, da bi talentovani 19-godišnjak ponovo u ključnom trenutku podigao formu.
U momentu kada je Siner imao meč loptu, Alkaras pravi nestvaran preokret i donosi egal, koji je kasnije novim brejkom pretvorio u 2:2 u setovima.
Peti set je počeo, a Janik i Karlos igrali su sveže, silovito, agresivno i koncentrisano kao da su tek počeli meč. Ponovo je prvi do brejka stigao Siner nakon fantastičnih odgovora na Alkarasov servis.
Međutim, nije kraj dok Karlos to ne odluči!
Još jednom se vratio Španac, ali ovaj povratak izgledao je kao kraj, jer se na Sinerovom licu posle pet sati i 15 minuta po prvi put u meču oslikala nemoć.
Do poslednjeg poena, hrabro je napadao Janik Siner i nije odustao, ali na kraju, poslednji atom snage Karlos Alkaras iskoristio je da pošalje as koji ga šalje u polufinale.
Koliko god je Španac mlad i ima snage odigrati takav meč odmah nakon duela protiv Marina Čilića koji je trajao skoro četiri sata i takođe u pet setova, je fantastično.
Svežina i besprekorni udarci koje Alkaras šalje uprkos tome štoje prebrodio jedan težak meč oslikava mladog Španca kao nekoga ko sa 19 godina ima i više nego sve predispozicije da bude Grend slem šampion.
Mlađi teniser zaludeli su ovi mečom tenisku publiku širom sveta, ali i starije kolege poput Stena Vavrinke kojije takođe bio oduševljen.
Koliko dobar meč Alkarasa i Sinera“, napisao je Vavrinka.
Momci ovo je bilo pravo finale!
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
SPORT
Rus plakao, Amerikanci slavili – poraz koji je zaboleo /video/
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
SPORT
Teniska predstava Beloruskinje u Americi
 Andrej Rubljov  - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
SPORT
Kraj za Rubljova na US Openu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala