Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Na leđima dres Slovenije, ali je razmišljanje srpsko

© Foto : FIBASlovenija Zoran Dragić
Slovenija Zoran Dragić - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Pratite nas
Bek Cedevita Olimpije i košarkaški reprezentativac Slovenije Zoran Dragić otkrio je da mu je omiljeni film „Ko to tamo peva“, a omiljena pesma „Đurđevdan“, odgovarajući tokom Evropskog prvenstva na kratka pitanja jednog od sponzora reprezentacije Slovenije.
Dragić jeste Slovenac, ali mu je otac Srbin, tako da je jasno da su mu brojni pogledi baš takvi. Zato i ne čudi ovakav odabir filma i pesme.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Stariji od braće Dragić, Goran, svojevremeno je izjavio da je poreklom Srbin i da mu zbog toga nije lako kad mora da igra protiv srpske reprezentacije.
„Da, otac mi je Srbin, a majka Slovenka. Srbi su strastveni navijači i teško je kada igraš protiv njih, znaju imena tvojih roditelja. I u familiji mi prebacuju. Moj deda je Srbin, rođaci su Srbi i žive tamo, tako da svaki put kada igram tamo, protiv njih, šalju mi poruke: „Bolje bi ti bilo da ne daš 20 poena'' ili „Nemoj da odigraš dobro", rekao je jednom prilikom Goran Dragić u podkastu američkog novinara Zeka Loua.
Možda vidimo kako će izgledati obračun Slovenije i Srbije na Evrobasketu. U tom slučaju pod posebnom lupom bila bi braća Dragić, Zoran i Goran.
Mnogi upravo Srbiju i Sloveniju vide kao glavne favorite takmičenja.
Deni Avdija Izrael - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Evrobasket 2022
Sin Zvezdine legende heroj Izraela, Srbija videla Markanena na delu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala