Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Sin Zvezdine legende heroj Izraela, Srbija videla Markanena na delu /video/

© Foto : FIBADeni Avdija Izrael
Deni Avdija Izrael - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Pratite nas
Odigrana je prva utakmica u grupi D Evropskog prvenstva u kojo je i Srbija. Izraelci su se susreli sa Finskom i zaključak je da se radi o timovi približne snage. Ipak su na kraju slavili Izraelci i to posle produžetka - 89:87.
Bio je to sjajan okršaj Avdije (sin Zufera Avdije, bivšeg košarkaša Crvene zvezde) i Markanena, a oni će biti protivnici Srbije u grupi na ovom Evrobasketu. Avdija je završio meč sa 23 poena i 15 skokova! Markanen sa druge strane sa čak 33 poena i 12 skokova. Orlovi su videli od koga im preti opasnost.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Finci su na krilima Laurija Markanena odigrali značajno bolje prvu četvrtinu, ubacili su 27 poena, ali potom su stali.
Izrael je timskom igrom uz pomoć Denija Avdije krenuli da se vraćaju u meč, da bi se došlo do egala pred ulazak u poslednju četvrtinu.
Sve do poslednjeg minuta se nije znao pobednik ovog susreta, a Gal Mekel je u poslednjoj sekundi regularnog dela meča promašio polaganje za pobedu.
U produžetku su pobedu Izraelcima doneli Avdija i Gal Mekel.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala