- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski brodovi vežbaju na Arktiku /video/

© Sputnik / Vitaliy AnkovVeliki desantni brodovi „Nikolaj Vilkov“ i „Admiral Neveljskoj“ na vojnim vežbama Tihookeanske flote i motorizovane brigade 5. armije Istočnog vojnog okruga u Primorskom kraju
Veliki desantni brodovi „Nikolaj Vilkov“ i „Admiral Neveljskoj“ na vojnim vežbama Tihookeanske flote i motorizovane brigade 5. armije Istočnog vojnog okruga u Primorskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
Pratite nas
Brodovi arktičke grupe Severne flote, pod rukovodstvom viceadmirala Olega Golubeva, izveli su vežbe protivvazduhoplovne odbrane u vodama Karskog mora u području Severnog morskog puta, saopštila je pres služba Severne flote.
Posade velikog protivpodmorničkog broda „Admiral Levčenko“ i velikog desantnog broda „Aleksandar Otrakovski“ su imale zadatak da odgovore na napade uslovnog neprijatelja sa različitih visina i iz različitih pravaca, koristeći raketne komplekse „Kinžal“, artiljerijsko naoružanje AK-100 i AK-725, kao i brodski protivvazduhoplovni artiljerijskih top AK-630.
Kako bi se suprotstavili visokopreciznom oružju „neprijatelja“, posade su uvežbavale postavljanje pasivnih i aktivnih kompleksa za elektronsko ratovanje i aerosolne zaštite na brodovima.
Tokom vežbi je bilo veoma loše vreme i duvao je jak vetar, ali su brodovi uspešno proši sve vežbe i porazili uslovnog neprijatelja.
Ranije su, na strateškim komandno-štabnim vežbama „Vostok 2022“ raketni sistemi „Bastion“ Tihookeanske flote, koji dežuraju 24 sata na ostrvu Matua, prvi put ispalili raketu na pomorski cilj. Na vežbama je neprijateljski brod pokušao da uđe u teritorijalne vode Ruske Federacije kako bi izvršio desant na jednom ostrvu Kurilskog grebena, međutim, ruski brodovi su blagovremeno otkrili njegove namere.
Ruski brod Tihookeanske flote „Maršal Šapošnjikov“  - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2022
RUSIJA
Fregata „Maršal Šapošnjikov“ uništila plutajuće mine „neprijatelja“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala