- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Fregata „Maršal Šapošnjikov“ uništila plutajuće mine „neprijatelja“ /video/

© Sputnik / Ministry of Defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaRuski brod Tihookeanske flote „Maršal Šapošnjikov“
Ruski brod Tihookeanske flote „Maršal Šapošnjikov“  - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2022
Pratite nas
Fregata Tihookeanske flote „Maršal Šapošnjikov“ gađala je uslovnog neprijatelja u okviru strateških vežbi „Vostok 2022“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Posada broda je pronašla i uništila makete plutajućih mina koje ugrožavaju sigurnu plovidbu. U Ministarstvu ističu da su vežbe veoma bliske realnim situacijama.
Sa fregate je lansirano nekoliko raketa koje su uspešno pogodile cilj.
Ranije su ruski i kineski vojni brodovi izveli artiljerijska gađanja u Japanskom moru u okviru vojnih vežbi „Vostok 2022“.
Strateške vežbe „Vostok 2022“ održavaju se od 1. do 7. septembra na sedam poligona Istočnog vojnog okruga, a u njima učestvuje više od 50.000 ljudi, koristi se više od 5.000 jedinica naoružanja i vojne tehnike, uključujući 140 letelica, 60 borbenih brodova, čamaca i drugih plovila.
Zajednička dejstva prate i operativne grupe za upravljanje, vojni kontingenti i posmatrači zemalja ODKB-a, ŠOS-a i drugih partnerskih zemalja, među kojima su Azerbejdžan, Alžir, Jermenija, Belorusija, Indija, Kazahstan, Kirgizija, Kina, Laos, Mongolija, Nikaragva, Sirija i Tadžikistan.
Ruski lovac Su-30 - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
RUSIJA
Let ruskih lovaca na vežbama „Vostok-2022“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala