- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američki novinar ubijen zbog tekstova o lokalnom političaru: Hapšenje u Las Vegasu

© AP Photo / John LocherHapšenje Roberta Teljesa osumnjičenog za ubistvo istraživačkog novinara Džefa Džermana
Hapšenje Roberta Teljesa osumnjičenog za ubistvo istraživačkog novinara Džefa Džermana - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
Pratite nas
Lokalni zvaničnik iz oblasti Las Vegasa, Robert Teljes, uhapšen je danas pod sumnjom da je nožem ubio iskusnog istraživačkog novinara Džefa Džermana.
Javnogadministratora okruga Klark, Roberta Teljesa, demokratu, uhapsio je interventni tim na osnovu naloga za hapšenje zbog ubistva Džermana, novinara „Las Vegas rivju-džurnala“, rekao je šerif Džo Lombardo, preneo je AP.
Teljes je bio u fokusu Džermanovog izveštavanja, uključujući žalbe na administrativno maltretiranje, favorizovanje i Teljesov odnos sa podređenim službenikom u okružnoj kancelariji koja se bavi imovinom preminulih bez testamenta ili porodičnih kontakata, navodi AP.
© AP Photo / Erik VerduzcoRobert Teljes, zvaničnik u Las Vegasu, osumnjičen za ubistvo istraživačkog novinara Džefa Džermana
Robert Teljes, zvaničnik u Las Vegasu, osumnjičen za ubistvo istraživačkog novinara Džefa Džermana - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2022
Robert Teljes, zvaničnik u Las Vegasu, osumnjičen za ubistvo istraživačkog novinara Džefa Džermana
Prema pisanju „Njujork posta“, Teljes je posle Džermanovih tekstova u junu izgubio unutarstranačke izbore u Demokratskoj partiji. Novinar je radio na nastavku priče o funkcioneru Demokratske partije neposredno pre nego što je ubijen, dodaje taj list.
Glen Kuk, glavni urednik novina u kojima je radio Džerman, rekao je danas da je „hapšenje Roberta Teljesa veliko olakšanje, ali je ujedno i izazvao bes u redakciji „Rivju-džurnala“.
„Lakše nam je što je Teljes u pritvoru, ali smo i besni jer je naš kolega, po svoj prilici, ubijen zbog izveštavanja o lokalnom zvaničniku“, rekao je Kuk.
Džerman (62) je pronađen ispred svoje kuće sa više ubodnih rana nanetih nožem, u subotu oko 22.30.
Džef Džerman, američki istraživački novinar koji je ubijen ispred svoje kuće u Las Vegasu - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2022
SVET
Istraživački novinar ubijen ispred kuće u Las Vegasu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala